Categories: Stil de viaţă

Alimente care îți ofera energie dimineața. Unul dintre ele este nelipsit

Din cuprinsul articolului

Unele persoane sunt lipsite de vlagă la prima ora a dimineții. Pentru a căpăta energie, corpul are nevoie de alimente care să protejeze sănătatea. Printre cele care să asigură o viață mai longevivă fac parte carnea albă, mierea, fructele roșii și usturoiul, adică alimente pe care le consumăm în orice zi din săptămână.

O explozie de vitamine inseamna un plus de energie si de vitalitate. Încercati să mâncați dimineața fructe, în special piersici, banane și struguri și carne albă.

Carnea de pui, pește sau curcan ajută enorm la prelungirea vieții, facilitând reducerea consumului de grăsimi, și protejând în același timp sănătatea. Conținutul ridicat de zinc și fier al cărnii albe stimulează acțiunea globulelor roșii.

Alimente care dau restart corpului

Mai mult, oamenii de știință susțin că un consum regulat de carnea albă poate fortifica și proteja sistemul imunitar, scrie dcnews.ro.

Mierea
Mierea, alimentul pe care îl folosim fie pe felia de pâine crocantă, fie în ceai, are abilitatea să îngrijească atât pielea și părul, cât și restul corpului. Mierea fortifică inima, vindecă oasele și luptă împotriva impurităților din sânge și crește longevitatea.

Fructele roșii

Au proprietăți antioxidante ce pot preveni infecțiile urinare. Acestea conțin vitamina C și flavonoide ce protejează organismul și previn dezvoltarea bolilor cardiace.

Usturoiul

În ciuda mirosului său, de cele mai multe ori neplăcut, consumând câte un cățel de usturoi în fiecare zi, îți vei proteja organismul împotriva cancerului și a bolilor cardiace.

Usturoiul stimulează detoxifierea organismului și ajută la prevenirea mai multor boli.

Pe lângă cele menționate mai sus, există o listă cu alimente care ofera energie la prima ora a zilei:

sursa foto: arhiva doctorulzilei

Piersicile sunt absorbite foarte repede de organism. Ajută la reglarea funcției intestinale, elimină toxinele din organism, purifică sângele și oferă energie.
Strugurii sunt, de asemenea, bogați în magneziu, un compus implicat în transformarea zahărului din sânge în energie, iar bananele sunt bogate în potasiu, un compus care ajută la menținerea nivelurilor optime de energie.
Cu toate acestea, dacă vrei energie, ar trebui să mănânci zilnic kiwi, care sunt bogate în vitamina C.
„Galbenusurile de ou sunt bogate in vitamine B, care transforma alimentele in energie.” Contin si vitamina D, care mentine oasele puternice. În plus, gălbenușul de ou este una dintre cele mai bune surse de proteine.

Vegetale.Cele verzi în special conțin complex de vitamine B, magneziu și fier, toate acestea fiind ingrediente esențiale pentru excesul de energie. Mănâncă cât mai mult broccoli, sparanghel, dovlecel și spanac.

Cereale. Bogat în vitamine B, este perfect pentru micul dejun. Potrivit sfatulmedicului.ro, această vitamină este cunoscută pentru capacitatea de a stimula funcțiile corpului și de a genera energie.

De aceea este bine să mănânci cereale simple sau lapte în fiecare dimineață.
cafea. O cantitate mică de cofeină face minuni atunci când ai nevoie de un impuls rapid de energie. Există studii care susțin că această băutură joacă un rol important în îmbunătățirea performanței în timpul exercițiilor fizice, motiv pentru care cafeaua înainte de antrenament este mai bună.

âDe asemenea, puteți adăuga lapte pentru a asigura niveluri optime de calciu și vitamina D pentru oase puternice și carbohidrați pentru mai multă energie.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

5 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

35 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică