Alimente care previn bolile respiratorii

După cum a explicat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), plămânii sunt organul cel mai vulnerabil la infecții și leziuni generate de mediul extern, acest lucru se datorează expunerii constante la particule, substanțe chimice și organisme infecțioase pe care ființa umană le respiră.

La rândul său, portalul bibliotecii de sănătate și medicină a Statelor Unite MedlinePlus explică că principala funcție a plămânilor este de a prelua oxigenul din aer și apoi de a-l transporta în fluxul sanguin; Acest lucru este esențial pentru ca celulele corpului să funcționeze și să crească.

Bolile pulmonare, luate în ansamblu, sunt echivalente cu a treia cauză de deces în Statele Unite. În plus, patologiile care afectează cel mai mult acest organ sunt astmul, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), infecțiile precum gripa, pneumonia, tuberculoza și cancerul pulmonar, printre altele.

Bolile respiratorii tind să se răspândească mai repede în rândul bătrânilor și copiilor; În diferite perioade ale anului, aceste tipuri de cazuri cresc vertiginos, din cauza vremii sau chiar atunci când minorii intră la școală, ceea ce crește riscul de a contracta aceasta, deoarece sunt în contact cu alți copii și cu viruși.

Profesioniștii din domeniul sănătății precum pediatrii menționează că sistemul imunitar al copiilor se dezvoltă pe deplin la vârsta de patru ani, fapt care poate indica că înainte de această vârstă este normal ca ei să se îmbolnăvească mai des.

Institutul Național din Peru (INS) menționează că pentru a garanta funcționarea normală și corectă a sistemului imunitar este esențială includerea mineralelor precum fier, zinc și seleniu în planul de dietă; si vitamine precum A, C si E. Este de mentionat ca atunci cand sistemul imunitar functioneaza optim, riscul de boli respiratorii este redus.

Ce alimente să mănânci pentru a preveni bolile respiratorii?

  • Alimente bogate în fier, zinc și seleniu: cum ar fi carnea roșie și organe (ficat, rinichi, plămân, inimă), pește, crustacee, fasole, ouă, produse lactate, cereale integrale, legume și nuci (migdale, nuci, arahide).
  • Alimente bogate in vitamina C: portocala, grapefruit, mandarina, guava, ananas, capsuni, prune, lamaie, broccoli, rosii si kiwi.
  • Alimente bogate în vitamina A: ficat, produse lactate, ouă, morcovi, cartofi dulci, papaya, piersici, spanac.
  • Legume cu frunze verzi: salata verde, spanac, varza, varza kale, broccoli.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

4 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

4 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

5 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

5 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

6 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

6 ore ago

Citeste si: