Categories: Expertul zilei

Alimente care vă mențin inima sănătoasă. Consumă aceste alimente și evită bolile cardiovasculare

Alimente care vă mențin inima sănătoasă. Problemele cardiovasculare sunt destul de frecvente, dar a avea o dietă și un stil de viață sănătos ajută la prevenirea acestora.

Este esențial să consumați alimente bogate în nutrienți, care au un conținut ridicat de proteine și minerale și mai puține calorii. Acest lucru poate ajuta la gestionarea greutății, tensiunii arteriale și a colesterolului, reducând astfel riscul de boli de inimă.

Cele mai frecvente boli cardiace:

Următoarele probleme cardiace afectează o mulțime de oameni din întreaga lume:

  • Boală coronariană
  • Boala cardiovasculara
  • Ateroscleroza
  • Stop cardiac
  • Inima murmură
  • Accident vascular cerebral
  • Anevrisme
  • Aritmii
  • Tromboembolism
  • Probleme cu supape
  • Pericardită
  • Insuficienta cardiaca
  • Boala arterelor periferice / venei
  • Fibrilatie atriala
  • Defecte cardiace congenitale

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în Statele Unite și în lume. Accidentul vascular cerebral este foarte răspândit în Statele Unite și se estimează că există o nouă victimă a accidentului vascular cerebral la fiecare 40 de secunde.

Alimente care sunt bune pentru inimă

Se recomandă să aveți o varietate pe farfurie la fiecare masă. Cel mai bine ar fi să evitați alimentele foarte procesate.

Iată câteva alimente prietenoase cu inima, pe care se recomandă să le includeți în dietă.

  1. Consumați alimente dense din punct de vedere nutrițional

Consumați alimente dense din punct de vedere nutrițional din secțiunea de produse, inclusiv fructe, legume, proteine de înaltă calitate (fasole, linte, nuci / semințe, carne slabă, pasăre, fructe de mare / pește, ouă) și produse din cereale integrale (orez brun, grâu, quinoa, orz, secară).

  1. Consumul de pește gras

Consumul de pește gras, cum ar fi somonul sau tonul de două ori pe săptămână, poate furniza aproximativ 250 mg de acizi grași omega-3 pe zi. Acest lucru este asociat cu un risc redus de probleme cardiace, cum ar fi un atac de cord.

  1. Beți un pahar de vin roșu

Vinul roșu este bogat în antioxidanți precum resveratrol, care poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la scăderea tensiunii arteriale.

  1. Devorează afine

Ambalate cu antociani, afinele pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la protejarea vaselor de sânge. Puteți consuma afine, sau chiar căpșuni, de trei ori pe săptămână pentru un efect benefic.

  1. Consumați nuci

Consumați o mână de nuci. Acest lucru vă ajută să vă îmbunătățiți nivelul de colesterol și să reduceți tensiunea arterială, scăzând astfel riscul de probleme cardiace.

  1. Fulgi de ovăz

Făina de ovăz este bogată în nutrienți și fibre, care pot ajuta la combaterea problemelor cardiace. Mai mult, ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL cunoscut și ca colesterol rau.

  1. Folosiți ulei de măsline extravirgin

Uleiul de măsline conține acid oleic, care poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol, la reducerea inflamației și la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

  1. Consumați portocale

Savurați portocale. Încărcate cu mai mulți nutrienți, inclusiv pectina care absoarbe colesterolul, portocalele pot ajuta la prevenirea cicatricilor țesutului cardiac. Portocalele contribuie, de asemenea, la scăderea riscului de accident vascular cerebral ischemic cu 19% la femei.

  1. Promovați sănătatea inimii cu fasole neagră

Fasolea este o sursă bună de fibre și minerale și este lipsită de grăsimi nesaturate, spre deosebire de proteinele animale. Prin urmare, includerea fasolei în dieta dvs. poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol din sânge.

  1. Includeți cartoful dulce în mesele dumneavoastră

Având un conținut ridicat de fibre, cartofii dulci ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL. Mai mult, conținutul lor de cupru ajută la creșterea producției de celule roșii din sânge, menținând astfel inima sănătoasă.

Nici un anumit aliment sau grup alimentar nu vă poate ajuta să vă îmbunătățiți singur sănătatea inimii Este necesar să se mențină un echilibru adecvat între diferite grupuri de alimente și să se facă alegeri sănătoase.

Pentru aceasta, cel mai bine este să evitați alimentele prăjite, procesate sau zaharate și, în schimb, să folosiți surse naturale de hrană.

 

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

5 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

6 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

6 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

7 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

7 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

8 ore ago

Citeste si: