vineri, iulie 1, 2022

Hipertensiunea este cea mai comună afecțiune cardiovasculară, aproximativ o treime din populație, la nivel mondial, fiind afectată de aceasta. Hipertesiunea poate cauza probleme grave în tot organismul, motiv pentru care specialiștii recomandă ca această boală să fie tratată în mod corespunzător și în timp util. Cu toate că există o multitudine de produse farmaceutice care te pot ajuta în acest sens, dacă vrei să încerci o alternativă 100% naturală, poți avea la dispoziție aceste tratamente naturiste pentru hipertensiune.

Hipertensiunea se poate evita prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Alimentația, odihna și mișcarea fizică sunt principalele elemente care te ajută să îți menții atât sănătatea cardiovasculară, cât și sănătatea generală. Dacă ai acest diagnostic, este util să știi că există anumite tratamente naturiste pentru hipertensiune, eficiente și ușor de consumat. Ce trebuie să introduci în alimentația ta pentru a ameliora această afecțiune?

Te-ar mai interesa: Atenție la postul intermitent! Carmen Brumă: ̶...

Usturoiul crud

Usturoiul este utilizat de secole în medicina alternativă. Datorită conținutului ridicat de nutrienți esențiali și sulf, consumul a 1-2 căței de usturoi, zilnic, îmbunătățește circulația sangvină și reduce tensiunea arterială.

Apă de nucă de cocos

Pe lângă conținutul esențial de lichide pentru hidratarea optimă, apa din nucă de cocos conține o varietate de elemente care ajută la ameliorarea tensiunii arteriale. Aceasta este bogată în potasiu, electroliți și alți nutrienți recomandați în lupta cu hipertensiunea.

Migdale crude

Migdalele crude au un conținut ridicat de acizi grași omega-3. Aceștia sunt esențiali pentru reducerea nivelul de colesterol dăunător, principala cauza a hipertensiunii. Deși au o cantitate mare de grăsimi, aceastea fac parte din categoria grăsimilor sănătoase. În ciuda controverselor depre alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi, migdalele sunt perfecte pentru a hrăni organismul și a crește masa musculară.

Te-ar mai interesa: Dietă Lidia Fecioru. Cum a topit 30 de kilograme: ...

Turmeric

Turmericul este un condiment foarte popular în medicina alternativă. Curcumina regăsită în acest condiment este un compus activ cu efect antiinflamator și antioxidant. Datorită acestor proprietăți, turmericul ajută la reducerea inflamațiilor și ține sub control tensiunea arterială.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private