Alimente diuretice care ajută la îngrijirea și curățarea rinichilor

Aceste două organe sunt responsabile pentru eliminarea deșeurilor din sânge și a excesului de apă sub formă de urină.

Unul dintre organele vitale sunt rinichii, două organe care se disting de restul pentru că elimină deșeurile din sânge și excesul de apă sub formă de urină și, de asemenea, ajută la menținerea echilibrului de substanțe chimice precum sodiul, potasiul și calciul în organism, potrivit Institutului Național de Cancer din SUA.

În mod normal, atunci când rinichii nu sunt îngrijiți așa cum ar trebui, încep să apară afecțiuni precum insuficiența renală, cancerul renal și pietrele la rinichi.

De fapt, această din urmă afecțiune este foarte frecventă atunci când rinichii nu sunt protejați. Pietrele la rinichi sunt o „bucată solidă de material care se formează în rinichi din cauza substanțelor din urină. Aceasta poate fi la fel de mică ca un grăunte de nisip sau la fel de mare ca o perlă. Majoritatea pietrelor la rinichi sunt eliminate din organism fără ajutor medical. Dar, uneori, o piatră nu este ușor de îndepărtat. Poate rămâne blocată în tractul urinar, poate bloca fluxul de urină și poate provoca dureri mari”, precizează Library of Medicine, Medline Plus.

Este esențial să ai grijă de rinichi prin adoptarea unei diete sărace în sodiu, dar bogate în nutrienți și vitamine. De altfel, site-ul Saber Vivir Tv enumeră câteva alimente diuretice care ajută la curățarea rinichilor și la reducerea riscului de boli renale:

Țelina

Datorită conținutului ridicat de apă, potasiu și fibre, care o fac să fie un aliment diuretic, favorizează eliminarea apei și a substanțelor toxice și influențează, de asemenea, funcționarea sistemului limfatic. Țelina ajută, de asemenea, la tratarea problemelor articulare, cum ar fi reumatismul, hiperuricemia și guta.

Sfeclă roșie

Sfecla roșie este o legumă care favorizează eliminarea lichidelor; totuși, fiind bogată în oxalați, nu trebuie consumată dacă aveți tendința de a forma calculi renali de oxalat de calciu. În plus, acest aliment reglează tensiunea arterială datorită nitraților pe care îi conține, deoarece ajută la relaxarea vaselor de sânge.

Pere

Efectul diuretic al perei se datorează conținutului său scăzut de sodiu și ridicat de potasiu; „ambele minerale sunt implicate în echilibrul apei din interiorul și exteriorul celulei, dar și bogăției sale în arbutină, o substanță care se găsește în coaja acestui fruct”, precizează Saber Vivir TV.

Castravete

Fiind hidratant și ușor, cantitatea sa mare de apă îi conferă proprietăți diuretice care facilitează tranzitul toxinelor și purificarea pietrelor la rinichi. „Țineți cont de faptul că prin creșterea cantității de urină se elimină și substanțele reziduale dizolvate în ea, cum ar fi acidul uric, ureea etc.”, precizează site-ul.

Pătrunjel

Acesta este un aliment diuretic care atenuează și controlează infecțiile urinare. În plus, conținutul său de potasiu stimulează activitatea rinichilor și crește producția de urină.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

4 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

5 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

6 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

6 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

7 ore ago

Citeste si: