duminică, iunie 26, 2022

Orice persoană care ia un diuretic și un inhibitor al sistemului renină-angiotensină (RSA) pentru hipertensiune arterială ar trebui să fie precaută când ia și ibuprofen, potrivit unor noi cercetări realizate de către cei de la Universitatea Waterloo din Canada.

Diureticele și inhibitorii de RSA sunt de obicei prescrise împreună pentru persoanele cu hipertensiune arterială și sunt disponibile sub diferite mărci farmaceutice. Analgezicele precum ibuprofenul sunt disponibile fără rețetă în majoritatea farmaciilor și magazinelor.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Cercetătorii de la Universitatea din Waterloo au folosit teste de medicamente simulate pe computer pentru a modela interacțiunile celor trei medicamente și impactul asupra rinichilor. Ei au descoperit că la persoanele cu anumite profiluri medicale, combinația poate provoca leziuni renale acute, care în unele cazuri pot fi permanente.

„Nu este obligatoriu că toți cei care se întâmplă să ia această combinație de medicamente vor avea probleme”, a menționat Anita Layton, profesor de matematică aplicată la Waterloo și la Catedra de cercetare în biologie și medicină matematică. „Dar cercetările arată că este o problemă suficientă pentru care ar trebui să fii prudent.”

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

Testele de medicamente simulate pe computer pot produce rapid rezultate care ar dura mult mai mult în studiile clinice pe oameni. Layton și echipa ei folosesc matematica și informatica pentru a oferi medicilor un avans în probleme precum complicațiile medicamentoase.

Cercetarea, în acest caz, evidențiază cazul multor persoane care iau medicamente pentru hipertensiune arterială și pot apela la un analgezic cu ibuprofen fără să se gândească prea mult la efectele secundare.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

„Diureticele sunt o familie de medicamente care fac ca organismul să rețină mai puțină apă. Deshidratarea este un factor major în afecțiunile acute ale rinichilor, și împreună cu inhibitorii RAS și ibuprofen se exercită o presiune triplă asupra ficatului. Cei care iau aceste medicamente pentru hipertensiune arterială și au nevoie de un analgezic pot lua în loc acetaminofen (paracetamol)“, a mai menționat prof. Layton.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private