Alimente pe care medicii gastroenterologi nu le consumă niciodată. Fac ravagii în intestin

Mai mulți experți importanți în sănătatea intestinelor au împărtășit alimentele pe care încearcă întotdeauna să le evite pentru a evita efectele secundare enervante, cum ar fi balonarea și gazele – dar acestea sunt alimente de bază obișnuite ale multor diete.

Unii dintre cei mai importanți experți în sănătatea intestinală au dezvăluit alimentele pe care le evită întotdeauna pentru a nu risca să se confrunte cu probleme gastro-intestinale neplăcute.

Deși de multe ori ni se spune să evităm lucruri precum alimentele foarte procesate și dulciurile, unele dintre acestea ar putea să vă surprindă, deoarece ar putea fi alimente de bază ale dietei dumneavoastră.

Dar consumul acestor alimente poate duce la unele efecte asupra sănătății, cum ar fi balonarea, gaze și chiar probleme de sănătate mai grave.

Gastroenterologul de la Centrul Medical Tufts, doctorul Harmony Allison, evită un lucru consumat zilnic de mulți pasionați de fitness – batoanele proteice.

Medicul a declarat pentru Huffington Post: „Eu nu mănânc niciodată batoane proteice. Acestea tind să fie foarte procesate și să conțină o mulțime de aditivi care sunt de utilitate necunoscută”.

Medicul a continuat spunând că surse mai naturale de proteine, cum ar fi nucile, semințele de dovleac sau untul de arahide, ar fi o alternativă mult mai bună.

Alimente pe care medicii gastroenterologi nu le consumă niciodată

Un al doilea expert, Dr. Reezwana Chowdhury, a optat pentru ceva foarte diferit, deoarece ea evită întotdeauna friptura.

Gastroenterologul de la Johns Hopkins a spus: „Carnea roșie și carnea procesată cresc riscul de cancer de colon și de polipi de colon”.

Deși carnea roșie este o sursă importantă de vitamine și aminoacizi esențiali, Dr. Chowdury spune să nu se urmărească mai mult de 100 de grame pe zi – și, în mod ideal, nu mai mult de o dată pe săptămână.

Dr. Simon C Matthews, din nou de la Johns Hopkins și membru al consiliului consultativ al Vivante Health, a optat pentru ceva puțin mai tradițional.

Mulți medici au avertizat împotriva băuturilor carbogazoase și acesta este un lucru pe care Dr. Matthews alege să îl evite cu orice preț.

El a spus: „În timp ce pot fi ușoare la coborâre, aceste băuturi sunt legate și de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă.”

Aceste băuturi vă pot face să vă balonați, precum și să râgâiți și să vă provoace o criză neplăcută de reflux acid.

Ultimul aliment asupra căruia Dr. Shilpa Grover a avertizat împotriva consumului unui lucru care este un aliment de bază în multe diete din Marea Britanie – pâinea albă.

Directorul programului de onco-gastroenterologie din cadrul diviziei de gastroenterologie de la Brigham and Women’s Hospital a explicat că cerealele rafinate pot face ravagii asupra intestinelor noastre.

Așadar, ar putea fi o idee să vă feriți de acestea în supermarket sau să reduceți la minimum consumul, dacă doriți să vă maximizați sănătatea intestinului.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: