miercuri, iunie 7, 2023

Mai mulți experți importanți în sănătatea intestinelor au împărtășit alimentele pe care încearcă întotdeauna să le evite pentru a evita efectele secundare enervante, cum ar fi balonarea și gazele – dar acestea sunt alimente de bază obișnuite ale multor diete.

Unii dintre cei mai importanți experți în sănătatea intestinală au dezvăluit alimentele pe care le evită întotdeauna pentru a nu risca să se confrunte cu probleme gastro-intestinale neplăcute.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

Deși de multe ori ni se spune să evităm lucruri precum alimentele foarte procesate și dulciurile, unele dintre acestea ar putea să vă surprindă, deoarece ar putea fi alimente de bază ale dietei dumneavoastră.

Dar consumul acestor alimente poate duce la unele efecte asupra sănătății, cum ar fi balonarea, gaze și chiar probleme de sănătate mai grave.

Gastroenterologul de la Centrul Medical Tufts, doctorul Harmony Allison, evită un lucru consumat zilnic de mulți pasionați de fitness – batoanele proteice.

Medicul a declarat pentru Huffington Post: „Eu nu mănânc niciodată batoane proteice. Acestea tind să fie foarte procesate și să conțină o mulțime de aditivi care sunt de utilitate necunoscută”.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Lista neop...

Medicul a continuat spunând că surse mai naturale de proteine, cum ar fi nucile, semințele de dovleac sau untul de arahide, ar fi o alternativă mult mai bună.

covid-19

Alimente pe care medicii gastroenterologi nu le consumă niciodată

Un al doilea expert, Dr. Reezwana Chowdhury, a optat pentru ceva foarte diferit, deoarece ea evită întotdeauna friptura.

Gastroenterologul de la Johns Hopkins a spus: „Carnea roșie și carnea procesată cresc riscul de cancer de colon și de polipi de colon”.

Te-ar mai interesa: Începe prima ediție a Campionatului European de Se...

Deși carnea roșie este o sursă importantă de vitamine și aminoacizi esențiali, Dr. Chowdury spune să nu se urmărească mai mult de 100 de grame pe zi – și, în mod ideal, nu mai mult de o dată pe săptămână.

Dr. Simon C Matthews, din nou de la Johns Hopkins și membru al consiliului consultativ al Vivante Health, a optat pentru ceva puțin mai tradițional.

Mulți medici au avertizat împotriva băuturilor carbogazoase și acesta este un lucru pe care Dr. Matthews alege să îl evite cu orice preț.

Te-ar mai interesa: Atacul de cord poate afecta creierul? Medicii neur...

El a spus: „În timp ce pot fi ușoare la coborâre, aceste băuturi sunt legate și de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă.”

Aceste băuturi vă pot face să vă balonați, precum și să râgâiți și să vă provoace o criză neplăcută de reflux acid.

Ultimul aliment asupra căruia Dr. Shilpa Grover a avertizat împotriva consumului unui lucru care este un aliment de bază în multe diete din Marea Britanie – pâinea albă.

Te-ar mai interesa: Ridurile din creier dictează funcția acestuia. Stu...

Directorul programului de onco-gastroenterologie din cadrul diviziei de gastroenterologie de la Brigham and Women’s Hospital a explicat că cerealele rafinate pot face ravagii asupra intestinelor noastre.

Așadar, ar putea fi o idee să vă feriți de acestea în supermarket sau să reduceți la minimum consumul, dacă doriți să vă maximizați sănătatea intestinului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private