Alimente pe care orice hipertensiv ar trebui să le consume. Au efect dovedit în scăderea tensiunii arteriale

Cum scazi tensiunea fără medicamente. O dietă sănătoasă este esențială pentru scăderea tensiunii arteriale și menținerea unor niveluri optime, iar cercetările au arătat că includerea anumitor alimente în dietă, în special a celor bogate în nutrienți specifici, cum ar fi potasiul și magneziul, va reduce nivelul tensiunii arteriale.

Iată care sunt cele mai bune alimente pentru scăderea tensiunii arteriale ridicate.

Citricele

Citricele, inclusiv grapefruit, portocale și lămâi, pot avea efecte puternice de scădere a tensiunii arteriale. Acestea sunt pline de vitamine, minerale și compuși vegetali care pot ajuta la menținerea sănătății inimii prin reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi tensiunea arterială ridicată.

Un studiu de 5 luni la care au participat 101 femei japoneze a demonstrat că aportul zilnic de suc de lămâie combinat cu mersul pe jos a fost corelat în mod semnificativ cu reduceri ale TAS, efect pe care cercetătorii l-au atribuit conținutului de acid citric și flavonoide din lămâi.

Studiile au arătat, de asemenea, că consumul de suc de portocale și de grapefruit poate contribui la reducerea tensiunii arteriale.

Somonul și alte tipuri de pește gras

Peștele gras este o sursă excelentă de grăsimi omega-3, care au beneficii semnificative pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale prin reducerea inflamației și scăderea nivelului de compuși care restricționează vasele de sânge, numiți oxi-lipine.

Un studiu efectuat pe 2.036 de persoane sănătoase a constatat că cei care aveau cele mai ridicate niveluri de grăsimi omega-3 în sânge aveau o TAS semnificativ mai scăzută decât cei cu cele mai scăzute niveluri ale acestor grăsimi în sânge. Un aport mai mare de omega-3 a fost, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de hipertensiune arterială.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt mici, dar au multe beneficii atunci când vine vorba de nutriție. Ele sunt o sursă concentrată de nutrienți importanți pentru controlul tensiunii arteriale, inclusiv magneziu, potasiu și arginină, un aminoacid necesar pentru producerea de oxid nitric, care este esențial pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale.

Uleiul din semințe de dovleac s-a dovedit a fi, de asemenea, un remediu natural puternic pentru hipertensiunea arterială. Un studiu efectuat pe 23 de femei a constatat că suplimentarea cu 3 grame de ulei din semințe de dovleac pe zi, timp de 6 săptămâni, a dus la reduceri semnificative ale TAS, în comparație cu un grup placebo.

Fasole și linte

Fasolea și lintea sunt bogate în nutrienți care ajută la reglarea tensiunii arteriale, cum ar fi fibrele, magneziul și potasiul. Numeroase studii au arătat că consumul de fasole și linte poate ajuta la scăderea nivelului ridicat al tensiunii arteriale. O analiză a 8 studii care au inclus 554 de persoane a indicat că, atunci când au fost schimbate cu alte alimente, fasolea și lintea au redus semnificativ TAS și nivelurile medii ale tensiunii arteriale la persoanele cu și fără hipertensiune arterială, conform Healthline.

Fructe de pădure

Fructele de pădure au fost asociate cu o varietate de beneficii impresionante pentru sănătate, inclusiv cu potențialul lor de a reduce factorii de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi tensiunea arterială ridicată. Afinele, zmeura, coacăzele, murele de noroi și căpșunile sunt doar câteva dintre fructele de pădure care au fost asociate cu efecte de scădere a tensiunii arteriale.

Țelina

Țelina este o legumă populară care poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale. Aceasta conține compuși numiți ftalide, care pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea nivelului tensiunii arteriale.
Același studiu care a asociat consumul de morcovi cruzi cu reducerea tensiunii arteriale a constatat că, printre legumele gătite consumate în mod obișnuit, consumul de țelină gătită a fost asociat în mod semnificativ cu reducerea tensiunii arteriale.

Roșiile și produsele pe bază de roșii

Roșiile și produsele pe bază de roșii sunt bogate în multe substanțe nutritive, inclusiv potasiu și pigmentul carotenoid licopen.
Licopenul a fost asociat în mod semnificativ cu efecte benefice asupra sănătății inimii, iar consumul de alimente bogate în acest nutrient, cum ar fi produsele pe bază de roșii, poate ajuta la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi tensiunea arterială ridicată.

 

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: