Categories: Stil de viaţă

Alimente “usoare” care-ti distrug dieta

Ca sa avem grija de silueta, poate chiar urmam un regim pentru a da jos cateva kilograme, incercam sa inlocuim alimentele cu prea multe grasimi sau cu prea mult zahar cu unele pe care le consideram “usoare”. Dar nu toate alimentele “usoare” sunt si bune, mai mult, unele chiar ne distrug dieta.

 

Salata Caesar

 

Mai ales cand iesim sa mancam in oras si tinem un oarecare regim care este foarte strict, optam pentru salata. Dintre toate salata Caesar este cea mai gustoasa, pentru ca are in componenta sa si carne de pui si crutoane. Atentie insa! Un bol mic de salata Caesar are aproximativ 400 de calorii, dar si o cantitate insemnata de grasimi rele. Motivul? Sosul salatei nu este facut din produse naturale. In oras este mai indicat sa alegem o salata simpla pe care sa o asezonam noi insine cu otet si ulei, iar daca ne este totusi pofta de salata Caesar, mai bine o facem de unii singur in casa, folosindu-ne de un catel de usturoi, de doua fileuri ansoa (sau sos Worcestershire), de un varf de lingurita cu sare, un galbenus de ou, o lingura de mustar si doua linguri de suc de lamaie. Pana una alta, doar ceea ce prepari tu insuti stii exact ce contine.

 

Smoothies

 

Smoothies sau asa-zisele fructe date prin blender, cumparate in oras, contin pana la 80 de grame de zahar intr-un singur pahar. Mai mult, un singur pahar poate avea si 350 de calorii, dintre care foarte putine provin din proteine sau din fibre. Motivul? In cafenele, baruri si restaurante, bauturile de tip Smoothies nu sunt facute din fructe proaspete, ci dintr-un fel de concentrat-praf de fructe si indulcitor. Daca esti in oras si te arde pofta, comanda un pahar mic, iar daca esti acasa mai bine ti-l prepari singur, folosindu-te de fructe proaspete, de iaurt, lapte si – de ce nu?! – praf proteic pentru ca paharul de Smoothie sa fie mai nutritiv.

 

Batoanele de slabit si cele proteice

 

Multe persoane, femei si barbati deopotriva, inlocuiesc gustarile si chiar mesele principale cu batoane de slabit sau batoane proteice care, se presupune, ca contin putini carbohidrati si multe proteine. Insa unele batoane contin pana la 500 de calorii pe bucata. Uita-te cu atentie pe eticheta si asigura-te ca batonul ales nu are mai mult de 200 de calorii si ca acesta contine mai mult de 5 grame de proteine.

 

Produsele “fara zahar”

 

Niciun produs alimentar cu gust dulce, fie acesta ciocolata, fie bautura racoritoare, nu este total lipsit de o forma de indulcitor, chiar daca nu contine zahar in forma pura. Mai mult de atat, indulcitorii sunt, de regula, substante produse in mod chimic, industrial si mai nocive pe termen lung decat zaharul in sine. Astfel ca, daca chiar iti arde buza de ceva dulce, mai bine alegi un produs dulce, cu zahar, cat mai putin procesat. Ideal ar fi o lingurita de miere!

 

Celelalte alimente nocive, pe Lyla.ro

Recent Posts

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

12 minute ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

42 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

o oră ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

2 ore ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

3 ore ago

Citeste si: