Categories: Stil de viaţă

Alimentele pe care Regina Elisabeta a II-a le-a interzis în meniul palatului, dar și desertul în fața căruia nu rezistă: îl consumă zilnic

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh în viață din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015.

Regina Elisabeta a II-a a domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea).

Regina Elisabeta a II-a este constantă în preferințele culinare, deși sunt foarte puține persoane care îi cunosc cu adevărat pasiunile gastronomice. Oare și acest stil de viață a ajutat-o să-și mențină sănătatea și vigoarea, atâția ani?

Se pare că regina s-a ferit mereu să spună ce feluri de mâncare preferă, ca să nu ajungă în situația de a fi servită mereu la fel. Așadar, a mizat pe diversitate și calitate.

Nu a dorit ca la evenimentele la care participă să existe monotonie culinară, doar fiindcă i-au fost aflate preferințele culinare.

Afirmația îi aparține lui Gordon Rayner, fost corespondent al The Telegraph, cel care, prin prisma meseriei sale, a petrecut mult timp în jurul familiei regale britanice.

„O persoană din staff-ul ei mi-a spus: ”Dacă ar spune care este mâncarea sa preferata , nu ar mai fi servită cu nimic altceva”, povesteste Gordon.”

Însă Regina nu s-a ascuns când a decis să interzică alimentele prea bogate în amidon, așadar carbohidrații de tipul cartofi, paste și orez nu și-au mai găsit locul în meniurile de la Buckingham.

Dar acolo există undă verde pentru carne slabă și vegetale, preferatele Reginei.

Darren McGrady, unul din foștii bucătari regali, a dezvăluit și care este desertul preferat al Reginei. Nu se poate abține de la tort de biscuiți cu ciocolată.

„Este singura prăjitură din care ea comandă o bucată în fiecare zi, până când se termină. Mănâncă o bucățică zilnic și știe și câte zile ține prăjitura, pe care dorește să i-o păstrezi. Reginei îi place atât de mult acest desert, încât, atunci când se deplasează prin regat, Chocolate Biscuit Cake o urmează peste tot, cu trenul!”, a spus Darren McGrady.

Tot din cercul angajaților de la Palat s-a aflat, acum câțiva ani, că Regina adoră vinul roșu sec, cu precădere cel românesc și că un pahar pe zi reprezintă una dintre micile sale plăceri regale.

Recent Posts

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

15 minute ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

45 de minute ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

o oră ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

2 ore ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

2 ore ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra