Alimentul care distruge oasele încet dar sigur. Îl consumăm zilnic

Nu mai este un secret că zahărul poate face cu adevărat rău sănătăţii noastre prin creşterea riscului de obezitate, diabet, stricăciuni la nivelul dinţilor şi boli de inimă. Acesta afectează comportamentul şi dezvoltarea în rândul copiilor, însă, foarte puţine cunosc adevăratele efecte ale acestuia la nivelul oaselor.

Aşa cum spun specialiştii, se pare că zahărul nu face nimic altceva decât să erodeze cartilajul- ţesutul care ne menţine oasele puternice; şi ce este şi mai trist este că ajungem să consumăm zahăr în fiecare zi şi nu ţinem sub control cantitatea.

Zahărul cauzează pierderi de calciu

Calciu este o minerală vitală pentru sănătatea oaselor noastre deoarece ajută la menţinerea structurii solide. Lipsa de calciu duce la osteoporoză.

Consumul excesiv de zahăr dizolvă extraordinar de repede doza de calciu din organism şi o elimină prin urină, aşa cum spun oamenii de ştiinţă, conform studiilor efectuate.

Pentru a ajuta oasele să se „reconstruiască” şi să evităm pe cât posibil riscul de osteoporoză, este aproape esenţial să descreştem considerabil cantitatea de zahăr din dieta noastră zilnică.

Cortizolul este acel hormon din organism care are nevoie să se regăsească la un nivel optim pentru ca funcţiile corpului, dintre cele mai importante, să funcţioneze în norme. Când nivelul de cortizol este ridicat, acesta afectează sănătatea generală în foarte multe moduri- poate duce la o imunitate scăzută, la grăsime abdominală şi chiar poate pune în pericol, serios, ţesuturile oaselor tale.

Majoritatea oamenilor sunt la curent cu rolul pe care-l joacă stresul într-un nivel crescut de cortizol, însă, şi zahărul este responsabil cam în aceeaşi măsură.

Zahărul „fură” magneziul oaselor noastre

Magneziul este esenţial pentru o densitate corectă şi sănătoasă a oaselor; este foarte important pentru persoanele ce suferă de osteoporoză să crească doza zilnică de această minerală pentru a-şi menţine oasele sănătoase.

Zahărul procesat este de asemenea responsabil pentru o cantitate scăzută de magneziu în organism deoarece este nevoie de 54 molecule de magneziu pentru a procesa o moleculă de zahăr. Conform unui studiu efectuat de cei de la „The Clinical Biochemist Reviews”, se pare că zahărul rafinat poate reduce conţinutul de magneziu cu până la 85%.

Recent Posts

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

10 minute ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

40 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

o oră ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

2 ore ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

3 ore ago

Citeste si: