Alimentul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masă. Are proprietăți anticancerigene și reduce colesterolul

Din cuprinsul articolului

Alimentația este un factor decisiv în determinarea stării de sănătate. Aceasta poate susține organismul și îl poate ajuta să devină puternic sau, dimpotrivă, îl poate îmbolnăvi.

Prin alimentație am putea preveni cele mai temute boli, precum cancerul, bolile neurudegenerative, și afecțiunile cardiovasculare.

Orezul negru este un aliment bogat în nutrienți și antioxidanți valoroși, în cantități mari. Iată ce beneficii poate avea pentru sănătatea ta și de ce nu trebuie să lipsească de pe masă de acum!

De ce să consumi orez negru?

Orezul negru își capătă culoarea din antioxidanții cu proprietăți neuroprotectoare și anticancerigene. Acești compuși bioactivi pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol, la îmbunătățirea funcției endoteliale și la inhibarea creșterii tumorilor.

Indicele glicemic al orezului negru este mai mic decât al orezului brun. Prin urmare, orezul negru este o alegere mai sănătoasă pentru cei cu un nivel crescut al glicemiei, diabet sau rezistență la insulină.

Cunoscut și ca „orezul interzis” sau orezul violet, orezul negru este plin de antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și de scădere a colesterolului.

Potrivit cercetătorilor, toate soiurile de orez negru provin din orezul japonez. Culoarea lor neobișnuită și conținutul ridicat de antociani se datorează unei mutații genetice, scrie realitatea.net.

După ce au comparat mai multe cereale diferite, cercetătorii au ajuns la concluzia că soiurile de orez negru și roșu sunt cele mai bogate în cianidin, un element antioxidativ puternic.

În studiile clinice, s-a demonstrat că acest compus, conținut de orezul negru, suprimă creșterea tumorilor cancerigene și oprește răspândirea celulelor canceroase. Studiile pe animale sugerează că poate reduce rezistența la insulină și poate proteja împotriva stresului oxidativ.

Un sfert de jumătate din orezul negru negătit sau o ceașcă gătită furnizează 180 de calorii, 4 grame de proteine, 1 gram de grăsimi și 39 de grame de carbohidrați, inclusiv 5 grame de fibre. Este, de asemenea, o sursă bună de fier și potasiu, conform USDA.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

25 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra