Alimentul care umple stomacul şi neutralizează substanţele nocive din corp. Medicul nutriţionist Virgil Stroescu dezvăluie ce trebuie să mâncăm în zilele caniculare

Renumitul medic nutriţionist Virgil Stroescu face o serie de recomandări în ceea ce priveşte alimentaţia pe timpul verii, în zilele cu temperaturi caniculare.

Specialistul atrage atenţia asupra faptului că este important să renunţăm la alimentele cu multe calorii şi să ne îndreptăm mai mult spre consumul de fructe, legume şi de apă.
În timp ce hrana animală se digeră mult mai greu, consumul de fibre este „cea mai mare inovaţie a Divinităţii” care „umplu stomacul şi neutralizează substanţele rele”.

„Cât mai puţină hrană animală”

Când e foarte cald, nu trebuie multe calorii, grăsimi şi hrană animală. Doar fructe, multă apă: 2-2,5 litri, cât poate fiecare. Dacă mănânci carne şi grăsimi, acestea au calorii foarte multe, în plus, poţi face toxiinfecţie sau o boala de ficat.

Cât mai puţină hrană animală, pentru că se digeră mult mai greu. Legume şi fructe din abundenţă. Nu foarte multe leguminoase.

Soia are 40% proteine, are cea mai bună proteină a planetei. Proteinele sunt de două feluri: esenţiale (numai plantele) şi de aceea e neapărat nevoie să mâncăm plante; proteine vegetale – avem nevoie de proteine vegetale, ca să construim proteine esenţiale. Animalele şi omul nu pot face proteine esenţiale.

Cea mai mare inovaţie a Divinităţii sunt fibrele. Sug tot ce e rău, umplu stomacul. Hrana animală constipă, pe când, dacă ai un scaun perfect, omul e normal.

Fibrele neutralizează toate substanţele rele, sunt ca un mop. Dacă ai mâncat ce nu trebuie, mănâncă o salată. Fibrele absorb tot ce e rău”, a explicat specialistul, potrivit romaniatv.net.

Cele mai bune surse de fibre

Fibrele sunt substanțele nutritive de care organismul are nevoie în mai multe procese digestive. Ele ajută la digestia alimentelor, cât și la funcționarea normală a tractului digestiv și, implicit, la senzația de sațietate.

Cel mai adesea, fibrele sunt cunoscute datorită proprietăților sale pentru a preveni constipația, deoarece ajută funcționarea normală a tranzitului intestinal.

Printre alimentele cele mai bogate în fibre se numără: secară, ovăz, banane, mere, cartofi, semințe de in, mazăre, fasole, soia, porumb, orez, râu, conopidă, cereale integrale, sfeclă, varză, nuci și semințe.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

o oră ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

2 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

3 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: