Categories: Stil de viaţă

Alimentul plin de grăsime care scade colesterolul rău. E bine să fie consumat zilnic

Scăderea colesterolului cu ajutorul dietei. Un nou studiu a scos la iveală că avocado, un aliment plin de grăsime, ajută la scăderea colesterolului rău, în cazul celor care îl consumă zilnic. 

Studiul, recent publicat în Journal of the American Heart Association a evaluat impactul consumului unui avocado pe zi în comparație cu dietă obișnuită.

Deși, cercetătorii nu au găsit o diferență majoră între grupul de control și cel de intervenție, au descoperit că participanții care au mâncat un avocado zilnic aveau niveluri mai scăzute de colesterol rău și și-au îmbunătățit calitatea dietei.

De asemenea, este important de subliniat că Consiliul Hass Avocado a finanțat cercetarea.

De unde provine colesterolul

Colesterolul poate proveni din alimente, dar organismul produce și el colesterol. Există două tipuri principale de surse de colesterol: lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL) și lipoproteine ​​cu densitate înaltă (HDL). Este esențial să mențineți nivelurile de colesterol, în special de LDL (uneori numit colesterol „rău”), sub o anumită valoare, pentru a preveni efectele negative asupra sănătății, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau bolile coronariene.

Cercetările sunt în desfășurare cu privire la factorii care influențează nivelul colesterolului și la modul în care oamenii își pot modifica dieta pentru a-și menține colesterolul la niveluri sănătoase și pentru a-și îmbunătăți alimentația, în general. Un domeniu de interes este modul în care anumite alimente influențează sănătatea.

De exemplu, consumul de avocado poate ajuta la menținerea unui nivel sănătos de colesterol. Avocado conține, de asemenea, câteva vitamine utile, cum ar fi vitamina C și K, și reprezintă o sursă bună de fibre.

Beneficiile unui avocado pe zi

Studiul în cauză a fost randomizat și a examinat beneficiile pentru sănătate ale consumului unui avocado pe zi, timp de șase luni. Cercetătorii au vrut să vadă dacă consumul zilnic de avocado a ajutat la reducerea grăsimii viscerale în cazul participanților cu o circumferință a taliei ridicată („o circumferință a taliei de ≥88 cm pentru femei și ≥100cm pentru bărbați”).

Ei au analizat, de asemenea, efectul acestui fruct asupra nivelului de colesterol, al greutății corporale, al indicelui de masă corporală și al calității vieții.

Pentru a fi incluși în studiu, participanții trebuiau să aibă o circumferință ridicată a taliei și să consume de două sau mai puține ori avocado pe lună. Grupul de intervenție (505 participanți) a consumat un avocado zilnic, în timp ce grupul de control (503 participanți) și-a continuat dieta tipică. Cercetătorii au colectat date despre aportul alimentar la începutul studiului și la 8, 16 și 26 de săptămâni și au folosit ivestigații RMN pentru a analiza nivelurile de țesut adipos visceral sau grăsimea corporală care căptușește organele interne.

Cercetătorii au descoperit că nu există multe diferențe semnificative între grupul de control și cel de intervenție. Excepția a fost nivelul colesterolului. Grupul de intervenție a avut niveluri mai scăzute de colesterol total și niveluri mai scăzute de colesterol „rău”.

Au existat, de asemenea, diferențe ușoare în dietă între cele două grupuri, grupul de intervenție având scoruri mai mari în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Grupul de intervenție a avut un aport mai crescut de fibre și grăsimi și mai scăzut de carbohidrați și proteine.

În plus, cercetătorii nu au găsit nicio diferență semnificativă între grupuri în ceea ce privește creșterea în greutate, ceea ce indică faptul că adăugarea unui avocado în dieta zilnică nu a contribuit la creșterea în greutate.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

18 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică