Alzheimer. Planta care ar putea împiedica progresul BOLII

Boala Alzheimer este o tulburare neurologică progresivă care provoacă micșorarea (atrofia) a creierului și moartea neuronilor din creier, potrivit Clinicii Mayo, o organizație nonprofit dedicată practicii clinice, educației și cercetării.

În plus, el a explicat că boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, un declin continuu al gândirii, comportamentului și abilităților sociale care afectează capacitatea unei persoane de a trăi independent.

Alzheimer începe încet. Ea afectează mai întâi părțile creierului care controlează gândirea, memoria și limbajul. Persoanele cu tulburare pot avea dificultăți în a-și aminti lucruri care s-au întâmplat recent sau numele persoanelor pe care le cunosc. O problemă asociată, deficiența cognitivă ușoară, provoacă mai multe probleme de memorie decât în ​​mod normal la persoanele de aceeași vârstă. Mulți, dar nu toți oamenii cu deficiențe cognitive ușoare vor dezvolta Alzheimer”, a explicat Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Este important de subliniat că nu există un tratament care să vindece boala Alzheimer, dar un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Annamalai (India) și citat de portalul Better with Health, a relevat că schinduful „ar putea împiedica progresul său”, din moment ce are o substanță numită colină care „este esențială pentru a preveni pierderea memoriei și pentru a stimula funcțiile cognitive”.

Planta care ajută la prevenirea progresiei bolii Alzheimer, potrivit unui studiu

În ceea ce privește consumul acestuia, portalul Tua Saúde a explicat că acestea pot fi folosite în următoarele moduri:

„Ceai de semințe de schinduf: adăugați două lingurițe de semințe de schinduf într-o cană de apă rece și lăsați la macerat timp de trei ore. Apoi se fierb ingredientele, se strecoară și se consumă la cald. Bea de până la 3 ori pe zi;

Ceai de schinduf pentru comprese (de folosit pe piele): se adauga doua lingurite de seminte de schinduf la 1 cana de apa. Fierbeți semințele timp de zece minute. Apoi se strecoară și se folosește ceaiul în comprese pe scalp pentru tratamentul mătreții;

Comprese cu semințe de schinduf pentru furuncului: adăugați 110 g de semințe de schinduf și apă sau oțet în blender, amestecați pentru a forma o pastă. Apoi, lăsați foc până dă în clocot. Întindeți pasta încă fierbinte pe o cârpă, așteptați până se încălzește și aplicați pe piele până se răcește, repetând procedura de trei până la patru ori pe zi;
Capsule de schinduf: doza recomandata este de o capsula de 500 sau 600 mg, de 1 sau 2 ori pe zi, conform indicatiei medicale. Pentru a ajuta la tratarea diabetului, se recomandă să luați capsula de schinduf înainte sau în timpul mesei.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

8 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

9 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

10 ore ago

Citeste si: