Sari la conținut

Alzheimer. Planta care ar putea împiedica progresul BOLII

Apa cu schinduf
Sursa foto: Doctorul Zilei
Bauturi de detoxifiere pentru diabet

Boala Alzheimer este o tulburare neurologică progresivă care provoacă micșorarea (atrofia) a creierului și moartea neuronilor din creier, potrivit Clinicii Mayo, o organizație nonprofit dedicată practicii clinice, educației și cercetării.

În plus, el a explicat că boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, un declin continuu al gândirii, comportamentului și abilităților sociale care afectează capacitatea unei persoane de a trăi independent.

Alzheimer începe încet. Ea afectează mai întâi părțile creierului care controlează gândirea, memoria și limbajul. Persoanele cu tulburare pot avea dificultăți în a-și aminti lucruri care s-au întâmplat recent sau numele persoanelor pe care le cunosc. O problemă asociată, deficiența cognitivă ușoară, provoacă mai multe probleme de memorie decât în ​​mod normal la persoanele de aceeași vârstă. Mulți, dar nu toți oamenii cu deficiențe cognitive ușoare vor dezvolta Alzheimer”, a explicat Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Este important de subliniat că nu există un tratament care să vindece boala Alzheimer, dar un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Annamalai (India) și citat de portalul Better with Health, a relevat că schinduful „ar putea împiedica progresul său”, din moment ce are o substanță numită colină care „este esențială pentru a preveni pierderea memoriei și pentru a stimula funcțiile cognitive”.

Planta care ajută la prevenirea progresiei bolii Alzheimer, potrivit unui studiu

În ceea ce privește consumul acestuia, portalul Tua Saúde a explicat că acestea pot fi folosite în următoarele moduri:

„Ceai de semințe de schinduf: adăugați două lingurițe de semințe de schinduf într-o cană de apă rece și lăsați la macerat timp de trei ore. Apoi se fierb ingredientele, se strecoară și se consumă la cald. Bea de până la 3 ori pe zi;

Ceai de schinduf pentru comprese (de folosit pe piele): se adauga doua lingurite de seminte de schinduf la 1 cana de apa. Fierbeți semințele timp de zece minute. Apoi se strecoară și se folosește ceaiul în comprese pe scalp pentru tratamentul mătreții;

Comprese cu semințe de schinduf pentru furuncului: adăugați 110 g de semințe de schinduf și apă sau oțet în blender, amestecați pentru a forma o pastă. Apoi, lăsați foc până dă în clocot. Întindeți pasta încă fierbinte pe o cârpă, așteptați până se încălzește și aplicați pe piele până se răcește, repetând procedura de trei până la patru ori pe zi;
Capsule de schinduf: doza recomandata este de o capsula de 500 sau 600 mg, de 1 sau 2 ori pe zi, conform indicatiei medicale. Pentru a ajuta la tratarea diabetului, se recomandă să luați capsula de schinduf înainte sau în timpul mesei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel