Categories: Stil de viaţă

Am cancer. Ce rămâne de facut? Actrița Eugenia Șerban a rupt bariera: „M-am împrietenit din nou cu Dumnezeul meu…”

Am cancer. Ce rămâne de facut? Pentru unii pacienți diagnosticați cu cancer, această realitate devine devastatoare, traumatizantă. O avalanșă de emoții negative îi cuprind trupul, iar alții sunt pozitivi, luptă pentru viața lor și pentru însănătoșire. Printre cei pozitivi s-a numărat și celebra actriță Eugenia Șerban.

După ce a fost anunțată că a câștigat lupta cu cancerul, după o operație, dar și un tratament cu chimioterapie, Eugenia Șerban a povestit, într-o emisiune, cum și-a descoperit boala și care a fost drumul spre vindecare.

„Eu am avut, din păcate, una din aceste forme, foarte accelerate, ale cancerului. Norocul meu că l-am depistat foarte devreme și era un grad 1 și jumătate, când a fost făcută biopsia, la nici două săptămâni după ce l-am depistat, prin ecografia mamară, iar la o lună de zile, când a fost făcută operația, deja aveam grad 2 și jumătate. Era o formă foarte accelerată, această formă care nu te lasă să dormi liniștit foarte mult timp”, a explicat Eugenia Șerban.

Nu a avut niciun simptom și niciun indiciu care să o ducă cu gândul că ar putea avea o boală gravă.

„Nu am avut niciun simptom. Era controlul meu de rutină. Aveam 49 de ani, eram în prag de premenopauză, și mergeam la controlul de rutină anual, la ginecolog. Ginecologul s-a sesizat prima dată că ceva nu este în regulă. Aveam și un cancer genital. În ziua în care mi-a făcut prima biopsie, mi-a spus că vrea, de urgență, o ecografie la sân, zi în care am și făcut ecografia și s-a descoperit că aveam două tumori și la sân. Nu aveau legătură între ele cele două cancere, dar erau pornite în același timp”, a povestit actrița.

Eugenia Șerban,: A fost doar o încercare a vieții

Invitată în platoul emisiunii „La Măruță”, de la PRO TV, Eugenia Șerban a povestit cum se simte acum, la 2 ani de la lupta cu cancerul.

„Mă simt bine acum, am revenit la viața mea normală. Sunt tonică și muncitoare. Pe mine această boală m-a învățat să nu mai stresez din orice, să las lucrurile să se rezolve în ritmul lor. De asemenea, am mai învățat că trebuie să ma bucur mai mult de fiecare clipă împortantă din viața mea”, a spus actrița.

Actrița, despre relația cu Dumnezeu: M-am împrietenit din nou cu Dumnezeul meu, pe care eram atunci supărată

Actrița spune că deși s-a apropiat mai mult de Dumnezeu, în această perioadă, ea nu a încercat să schimbe ceva sau să promită că va schimba, dacă va fi salvată.

„Nu am încercat să fac asta niciodată. Legat de alimentație nu am urmărit vreun plan anume. Mânănc o dată pe zi, dar destul de sănătos. Asta făceam și înainte, iar alimentația n-are nicio legătură cu ceea ce mi s-a întâmplat mie. Stresul mi-a dăunat cel mai mult, el fiind mai rău că orice altă alimentație necorespunzătoare din ziua de azi. (…) M-am împrietenit din nou cu Dumnezeul meu, pe care eram atunci supărată, și da, am învățat că El nu poate să-mi dea mai mult decât poate organismul meu să ducă. Și atunci stresul trebuie îndepărtat cât putem noi de mult”, a mai spus artista.

Actrița  privește acum cu speranță către viitor și crede că a învins cancerul pentru totdeauna.

„Cancerul sper să nu fie o lecție pentru nimeni. A fost doar o încercare a vieții pe care am reușit să o depășesc în totalitate, sper eu. Nu am luat-o ca pe o lecție pentru că nu am vrut să mă consider elevul neascultător de la școală”, a mai spus Eugenia.

 

 

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: