Categories: Ştiri sănătate

„Am ignorat simptomul îngrijorător până când mama m-a rugat să merg la medicul de familie unde am primit diagnosticul de groază”

Becky Haigh a fost diagnosticată cu cancer la sân după ce a fost încurajată de mama ei să verifice un nodul la sân. Acum vrea să încurajeze alte persoane să verifice orice simptome neobișnuite.

O femeie a spus că a încercat să ignore un nodul la sân timp de câteva luni până când mama ei a încurajat-o să-l verifice – și a primit un diagnostic devastator.

Becky Haigh, în vârstă de 32 de ani, a spus că a vizitat pentru prima dată medicul în octombrie 2022, după ce a ignorat nodul timp de câteva luni.

Ea a fost diagnosticată cu cancer de sân în noiembrie și a spus că medicul a spus inițial că este „tratabil”, ceea ce i-a dat speranță, relatează Manchester Evening News.

Mama a doi copii, care lucrează ca manager NHS, și-a început prima rundă de chimioterapie la o lună după ce a fost diagnosticată.

Pe 16 martie, ea a ajuns la finalul ședințelor de chimioterapie și în aprilie i s-a făcut o tumorectomie și i s-au îndepărtat ganglionii limfatici.

Femeia așteaptă acum rezultatele testelor pentru a vedea dacă mai are cancer.

Ea a declarat: „Am optat pentru o tumorectomie cu îndepărtarea ganglionului santinelă urmată de radioterapie. Am fost operat pe 14 aprilie 2023 și aștept rezultatele patologiei și sper că nu mai am cancer! Dacă da, odată vindecat, pot începe radioterapia”

„Să vorbesc cu alții care au trecut prin experiențe similare a fost, uneori, mai util decât jargonul medical de la profesioniștii din domeniul sănătății”.

În ciuda faptului că a avut la dispoziție puțin peste o lună pentru a se recupera, atenția ei s-a îndreaptat către o provocare complet diferită – maratonul Great Manchester Run. Ea se pregătește pentru o cursă de alergat de 10 kilometri, acesta fiind al doilea maraton la care pacienta se înscrie de când a fost diagnosticată cu cancer la san.

 

 

 

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

18 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

48 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică