Categories: Ştiri sănătate

Amenzi de zeci de mii de lei pentru nereguli găsite în cantinele unor spitale. Mâncare expirată, frigidere cu rugină, tencuială căzută și multe altele

Recent, două spitale din Capitală au primit amenzi în valoare de zeci de mii de lei deoarece autoritățile au găsit multe abateri, inclusiv în privința igienei. Activitatea acestora a fost suspendată până la rezolvarea problemelor.

Neregulile au fost sesizate de Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor ai Municipiului Bucureşti (CPCMB), care au amendat cu 32.000 de lei cantinele a două spitale bucureştene şi au decis oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor, a anunţat, marţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Amendă de 32.000 de lei pentru două spitale

În urma controalelor întreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan, au fost constatate nereguli importante. Acest lucru i-a determinat pe comisarii CPCMB să ia decizia aplicării unor sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 lei, precum şi aplicarea măsurii complementare de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor, pentru cantinele a două dintre spitale”, se menţionează în comunicatul ANPC.

Spitalul de chirurgie oro-maxilo-facială, al treilea spital, nu dispune de o bucătărie proprie și realizează servirea mesei către pacienţi folosind serviciile unei firme de catering.

Controlul şi unde a fost extins către această firmă iar autoritățile au găsit, de asemenea, abateri. Serviciile au fost suspendate până la remedierea problemelor.

Echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au verificat marţi modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în trei dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Printre abaterile constatate de comisarii ANPC la cele trei spitale controlate au fost: lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ştefan, existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, în timp ce unul dintre blocurile alimentare – format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică – prezenta pereţii cu tencuială căzută, tavanul cu infiltraţii şi pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi şi mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură.

De asemenea, au fost găsite și alte abateri:

  • vesela era foarte uzată
  • frigiderele erau murdare, pline de insecte moarte
  • acumulări de grăsime în hotele de inox
  • sistem de ventilație neigienizat
  • ustensile cu rugină

 

Recent Posts

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

15 minute ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

45 de minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

o oră ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

2 ore ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 ore ago

Citeste si: