Sari la conținut

Amenzi de zeci de mii de lei pentru nereguli găsite în cantinele unor spitale. Mâncare expirată, frigidere cu rugină, tencuială căzută și multe altele

holurile spitalului
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Spital

Recent, două spitale din Capitală au primit amenzi în valoare de zeci de mii de lei deoarece autoritățile au găsit multe abateri, inclusiv în privința igienei. Activitatea acestora a fost suspendată până la rezolvarea problemelor.

Neregulile au fost sesizate de Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor ai Municipiului Bucureşti (CPCMB), care au amendat cu 32.000 de lei cantinele a două spitale bucureştene şi au decis oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor, a anunţat, marţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Amendă de 32.000 de lei pentru două spitale

În urma controalelor întreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan, au fost constatate nereguli importante. Acest lucru i-a determinat pe comisarii CPCMB să ia decizia aplicării unor sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 lei, precum şi aplicarea măsurii complementare de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor, pentru cantinele a două dintre spitale”, se menţionează în comunicatul ANPC.

Spitalul de chirurgie oro-maxilo-facială, al treilea spital, nu dispune de o bucătărie proprie și realizează servirea mesei către pacienţi folosind serviciile unei firme de catering.

Controlul şi unde a fost extins către această firmă iar autoritățile au găsit, de asemenea, abateri. Serviciile au fost suspendate până la remedierea problemelor.

Echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au verificat marţi modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în trei dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Printre abaterile constatate de comisarii ANPC la cele trei spitale controlate au fost: lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ştefan, existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, în timp ce unul dintre blocurile alimentare – format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică – prezenta pereţii cu tencuială căzută, tavanul cu infiltraţii şi pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi şi mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură.

De asemenea, au fost găsite și alte abateri:

  • vesela era foarte uzată
  • frigiderele erau murdare, pline de insecte moarte
  • acumulări de grăsime în hotele de inox
  • sistem de ventilație neigienizat
  • ustensile cu rugină

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel