Categories: Ştiri sănătate

Anchetă privind situația îngrijorătoare de la Spitalul Foișor. Monica Pop rupe tăcerea: „Întotdeauna, domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte …”

Acum o lună, Spitalul Foișor din Capitală a fost tema unui scandal, atunci când pacienții au fost evacuați în toiul nopții pentru ca unitatea medicală să fie transformată în Spital Covid. Pacienții internați la acel moment și evacuați în toiul nopții, au fost transportați în spitale din București sau din țară.

Spitalul Clinic de Ortopedie şi Traumatologie Foișor este un spital cheie pentru transplantul de ţesut şi de os.

La momentul evacuării din spital, autoritățile au dezvăluit că nici un pacient nu a avut de suferit și nici o intervenție chirurgicală nu a fost amânată în urma deciziei de ultim moment de a se transforma spitalul în Spital Covid.

În urma unei anchete realizate de către Carmina Pricopie pentru Antena3, datele par să spună altceva față de ce au declarat autoritățile.

Pacienți cu intervenții chirugicale amânate sau chiar anulate

”În primul rând, săptămâna trecută, am aflat chiar printr-un document oficial furnizat de către Spitalul Foişor, că 37 de intervenţii chirurgicale au fost anulate. Vorbim despre pacienţii care erau internaţi la momentul respectiv în Spitalul Foişor şi au fost trimişi acasă după tot protocolul preoperator. Mai mult decât atât, tot cei de la Foişor ne-au comunicat că 831 de pacienţi care se afau pe listele de aşteptare ale medicilor, au intervenţiile chirurgicale anulate, nu amânate”, a spus Carmina Pricopie.

Spital Covid cu doar 17 paturi ocupate

„Vorbim despre un spital imens cu aparatură de ultimă generaţie, despre un spital care are în acest moment 28 de paturi ATI, iar săptămâna trecută erau ocupate doar 17. Deci ni s-a spus la momentul respectiv, că este atât de aglomerat sistemul de sănătate pe ceea ce înseamnă îngrijirea pe Terapie Intensivă, încât a fost nevoie să se elibereze acest spital. Săptămâna trecută am aflat, că nici măcar cele 28 de paturi câte are spitalul, nu sunt ocupate la capacitate maximă. Mai mult decât atât, am aflat tot săptămâna trecută că, din totalul de paturi – 217 – erau goale săptămâna trecută.

Sunt oamenii pe care i-am văzut mai devreme în imagini, care au plecat acasă operaţi cu drenul în intervenţia chirurgicală. Sunt oameni care nu au mai putut fi operaţi şi în acest moment, un întreg spitalul stă aproape gol, cu cadre medicale. Sunt cadre medicale specializate care îngrijesc pacienţi COVID, în condiţiile în care, în acest moment nu ştim care este realitatea pe paturile ATI, pentru că de două luni de zile aşteptăm un răspuns de la Ministerul Sănătăţii, să ni se comunice oficial câte paturi ATI au fost la începutul pandemiei şi câte paturi ATI avem acum. Vorbim despre paturile ATI în total, dar şi paturile ATI pe ceea ce înseamnă pacienţi infectaţi cu COVID”, a adăugat Carmina Pricopie.

57 de pacienţi, pe lista de aşteptare pentru transplant de ţesuturi

„În ţara noastră sunt 11 unităţi medicale de stat care fac acest lucru, însă cea mai importantă dintre ele este Spitalul Foişor care are în istorie foarte multe transplanturi de acest gen, iar astăzi, am aflat de la Agenţia Naţională de Transplant, că în acest moment, pe lista de aşteptare pentru transplant ţesuturi a spitalului clinic Foişor se află 57 de pacienţi”, a dezvăluit Carmina Pricopie.

Carmina Pricopie: „Spitalul Foişor are cei mai mulți pacienți în așteptare”

„Este foarte importantă această captură, pentru că aici sunt toate unitățile medicale specializate și acreditate pe acest tip de transplant, iar Spitalul Foișor este spitalul care a făcut acest tip de intervenție. Are cele mai multe intervenții de acest tip și paradoxal, are cei mai mulți pacienți în așteptare. Sunt și alte spitale cu pacienți în așteptare pe acest tip de transplant, dar Spitalul Foișor are 57 cei mai mulți pacienți în așteptare”, a precizat Carmina Pricopie.

Monica Pop a vorbit despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 şi l-a criticat pe Vlad Voiculescu pentru criza generată.

„Întotdeauna, domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte tranplanturile de toate felurile”

„E foarte clar şi întotdeauna, domnul Voiculescu a avut un plan distructiv în ceea ce priveşte transplanturile, de toate felurile. Absolut de toate. De noi încă nu s-a atins, dar este singurul spital care face transplant de cornee în momentul de faţă. E foarte clar că există un plan pe care el l-a pus la punct, aşa cum a ştiut (…) Este foarte clar că Foişorul face parte din acest plan. Nu am înţeles atitudinea acestui om, de niciun fel, pentru că a mers din gafă în gafă, din lucru rău în lucru rău. Nu înţeleg pentru care motiv. El este duşmanul sistemului de sănătate. El ar fi trebuit să fie aliatul medicilor”, a spus Monica Pop.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra