Categories: Ştiri sănătate

Angajații restaurantelor, determinați să se vaccineze anti-Covid. Cei care refuză vor fi obligați să aducă un test negativ zilnic

În dorința de a recupera pierderile substanțiale cauzate de contextul pandemic actual, proprietarii afacerilor fac demersuri pentru a-și convinge angajații să se vaccineze anti-Covid. În acest sens, antreprenorii din industria HoReCa vor crește siguranța persoanelor care se bucură de serviciile oferite și speră să îmbunătățească situația financiară în care se află.

Antreprenorii nu pot obliga angajații să se vaccineze anti-Covid, însă pot solicita un test negativ în fiecare zi de la persoanele care refuză imunizarea. Această dovadă ar trebui adusă de către angajați zilnic, decizie care ar fi mult prea costisitoare pe termen lung. Astfel, strategia de a solicita un astfel de test negativ i-ar putea convinge pe angajați să se imunizeze, conform cerințelor.

„Din punct de vedere legal, nu-i pot obliga să se vaccineze împotriva noului coronavirus, dar am discutat cu ei şi pe mulţi i-am convins să se imunizeze pentru COVID-19. Cei care nu se vor inocula vor fi obligaţi să vină în fiecare zi la serviciu cu un test negativ, lucru care va fi extrem de costisitor pentru ei. Trebuie să înţeleagă toţi salariaţii că trecem printr-o perioadă grea, în care toată lumea trebuie să facă sacrificii.

De la începutul pandemiei, cu toate că vânzările au fost cum au fost, am păstrat toţi cei peste 40 de angajaţi cu toate că am făcut datorii de peste 100.000 de euro la stat. Acum trebuie să facă şi ei unele concesii, să înţeleagă situaţia. Partea bună este că, repet, mare parte au înţeles şi sper ca până le va veni rândul la vaccinare să-i conving şi pe ceilalţi”, afirmă Dragoș Dumitrescu , antreprenor, conform Adevărul.

Din cauza restricțiilor și a măsurilor de prevenire, aceast domeniu a avut pierderi considerabile, din punct de vedere financiar. De aceea, pentru a recupera cât mai repede pagubele, angajatorii încep demersuri pentru a crește siguranța spațiului de lucru și a clienților.

 

Recent Posts

Ce angajați vor fi obligați să facă un nou vaccin? Mai multe ţări au început deja să-l comande

SUA şi mai multe ţările europene iau măsuri pentru a achiziţiona sau produce vaccinuri împotriva…

28 de minute ago

Noul Nostradamus prezice data exactă când va începe al 3-lea Război Mondial

Supranumit „Noul Nostradamus", astrologul Kushal Kumar a prezis conflictul dintre Israel și Hamas, dar şi…

58 de minute ago

ANM a refăcut PROGNOZA METEO. Schimbări RADICALE ale vremii până pe 9 iunie!

Vremea continuă să fie capricioasă în ultimele zile de primăvară, cu fluctuaţii de temperatură şi…

o oră ago

TOP 5 alimente care curăță ficatul de toxine. Regenerează celulele hepatice!

Ficatul este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de regenerare naturală, fiind o adevărată…

2 ore ago

ANMDM: Mai multe medicamente ar putea fi retrase de pe piaţă

Un număr de şapte medicamente aflate pe piaţă ar putea fi retrase, a anunţat preşedintele…

2 ore ago

Zodiile lovite de NOROC în această săptămână. Karma le zâmbeşte!

Succesul karmic va lovi trei semne zodiacale săptămâna aceasta. Ultimele zile de primăvară vor aduce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boli cardiovasculare