Antibioticele naturale care te țin departe de medicamente

În prezent suntem în plină epidemie de viroze și de gripă, așa că este important ca sistemul nostru imunitar să fie suficient de puternic pentru a ne proteja și pentru a rămâne sănătoși sau, dacă ne îmbolnăvim, boala să fie mai ușoară.

Așa cum bine știți, mâncarea poate fi atât dușmanul nostru, dar și cel mai bun prieten pe care îl avem. Destul de multe alimente sunt capabile să provoace deteriorarea sănătății într-un fel sau altul, dar există și cele care sunt cunoscute ca fiind antibiotice naturale. Desigur, acestea nu pot înlocui medicamentele prescrise de un medic, dar pot fi incluse în meniu atunci când o persoană este bolnavă și are nevoie de un plus de putere.

De asemenea, este indicat să le consumăm atunci când suntem sănătoși, pentru ca organismul nostru să fie suficient de sănătos pentru a face față bolilor cu care ne confruntăm.

Alimentele care pot fi folosite ca antibiotice naturale sunt lămâia, grepfrutul, ceapa, cuișoarele, anasonul, oregano, turmericul, ardeiul roșu, piperul negru, oregano, cimbrul, propolisul și polenul de albine.

 

Mierea de Manuka – aceasta este cu siguranță unul dintre cele mai gustoase antibiotice naturale. Consumul său regulat ajută la distrugerea unei varietăți de agenți patogeni și contribuie la reducerea proceselor inflamatorii din organism.

Echinacea – această plantă poate face minuni pentru sistemul imunitar. O puteți lua sub formă de ceai sau de supliment alimentar. Oamenii folosesc Echinacea de secole pentru a trata o varietate de infecții și boli bacteriene. Potrivit experților, echinaceea este destul de utilă în combaterea gripei și a răcelii, deoarece elimină cele mai periculoase forme de bacterii.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Antibioticele naturale care te țin departe de medicamente

Aliment ele fermentate – varza murată, kefirul, oțetul de calitate din cidru de mere sunt antibiotice naturale care stimulează semnificativ sistemul imunitar. Chefirul acționează împotriva agenților patogeni comuni de origine alimentară, cum ar fi Escherichia coli, de exemplu, care pot duce la infecții ale tractului respirator superior și la probleme de stomac. Alimentele fermentate susțin bacteriile intestinale benefice, stimulând astfel sistemul imunitar.

Ghimbir – acesta este unul dintre cele mai utile condimente, ameliorează tusea, durerile de gât și stările de greață. Consumul regulat de ghimbir ajută la detoxifierea organismului și acționează împotriva diferitelor bacterii, ciuperci, infecții virale, răceli etc. De asemenea, potrivit unor studii, consumul de ghimbir reduce procesele inflamatorii asociate cu artrita, crește metabolismul și eliminarea excesului de lichide din organism.

Usturoi – acesta este un antibiotic natural destul de puternic care are proprietăți antivirale, antifungice și antimicrobiene. Usturoiul ne poate scăpa de bacteriile rele datorită alicinei pe care o conține. De asemenea, usturoiul este foarte bogat în antioxidanți naturali care elimină daunele provocate de radicalii liberi, scrie sursa.

Recent Posts

Medic pediatru, semnal de alarmă privind epidemia de rujeolă: Pentru fiecare caz vor apărea între 16 şi 20 de noi cazuri

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că, în comunităţile de copii unde ratele de vaccinare…

9 minute ago

Alimente INTERZISE persoanelor care au probleme renale

Creatinina este un produs metabolic din mușchii noștri care este excretat în mod normal prin…

39 de minute ago

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

o oră ago

Cea mai importantă VITAMINĂ pentru persoanele cu diabet

Medicii nutriţionişti recomandă suplimentarea dietei zilnice cu o anumită vitamină, acordând atenție modului în care…

2 ore ago

Alarmant: Celulele corpului uman pot îmbătrâni chiar și 5 ani în doar o zi

Calcularea vârstei biologice a celulelor și țesuturilor umane prin însumarea modificărilor epigenetice ar putea să…

2 ore ago

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

3 ore ago

Citeste si: