Sari la conținut

5 antibiotice naturale împotriva oricărui tip de infecție

Știați că există ingrediente naturale care acționează ca antibiotice? Unele componente naturale au proprietăți antiseptice și antibacteriene care împiedică proliferarea microorganismelor care ne pot afecta sănătatea.

Atunci când ne îmbolnăvim, se întâmplă pentru că agenți externi, de obicei bacterii, ne atacă organismul și proliferează exponențial. Dar dacă luăm antibiotice, reușim să le oprim creșterea și să eliminăm aceste bacterii din organism: antibioticele pot fi atât chimice, cât și naturale.

În acest articol dorim să vă prezentăm 5 antibiotice naturale care sunt foarte eficiente și sănătoase pentru organismul nostru. Desigur: nu trebuie să ne automedicăm niciodată, trebuie să consultăm întotdeauna un medic de specialitate pentru a ne indica tratamentul de urmat.

Cele mai bune antibiotice naturale

Este important să subliniem un lucru: antibioticele naturale despre care vă vom vorbi nu trebuie să înlocuiască niciodată un tratament prescris de medic. Ele acționează mai degrabă ca un preventiv decât ca un paliativ, așa că ar trebui să consultați întotdeauna un medic specialist care să vă dea instrucțiunile de urmat în cazul dumneavoastră. Cu sănătatea nu e de glumit!

Acestea fiind spuse, trebuie să știi că există unele alimente care acționează ca antibiotice naturale datorită compoziției lor și a beneficiilor pe care le aduc organismului nostru. Iată care sunt unele dintre cele mai eficiente, potrivit Mundo Deportivo.

Usturoi

Este antibioticul natural prin excelență. Usturoiul este un ingredient perfect pentru a elimina infecția care ne atacă organismul, deoarece are proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene. Pentru ca sănătatea noastră să fie în formă maximă, este recomandat să luăm în medie 2 căței de usturoi pe zi, pe care îi puteți consuma în rețete sau ca pe o tabletă, amestecați cu apă.

beneficiile ghimbirului pentru sanatete
Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Ghimbir

Ghimbirul este, de asemenea, un aliat puternic pentru sănătatea noastră. Această rădăcină are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antibiotice, astfel că ne va ajuta să ne bucurăm de o sănătate mai puternică. Cel mai bun mod de a profita de toate aceste beneficii este să preparăm o infuzie de ghimbir sau să folosim acest aliment în rețetele noastre. În plus, ghimbirul ne va întări și apărarea, astfel că vom fi mai protejați.

Echinacea

Continuăm să cunoaștem cele mai bune antibiotice naturale pentru a vorbi despre echinacea, o plantă care are proprietăți antibacteriene și antivirale. Echinaceea este foarte eficientă în eliminarea bacteriilor care ne pot afecta organismul și, mai ales, este recomandată în cazul afecțiunilor care ne afectează sănătatea orală și a gâtului.

Aloe vera

Aloe vera este una dintre cele mai sănătoase plante care există în natură, deoarece poate fi folosită atât intern, cât și extern. Utilizarea sa topică este cea mai răspândită, deoarece seva acestei plante este foarte eficientă în regenerarea pielii, eliminarea inflamațiilor și hidratarea în profunzime a dermului. Însă, dacă doriți să o luați intern, trebuie să știți că există preparate din apă de aloe vera care vă vor oferi numeroase proprietăți, cum ar fi cele antibacteriene, antiinflamatorii și antifungice.

Beneficiile neștiute ale cepei
Sursa foto: arhiva DoctorulZilei

Ceapa

Și încheiem cu unul dintre cele mai cunoscute și mai populare antibiotice naturale existente: ceapa. Împreună cu usturoiul, acest aliment tipic din bucătăriile noastre este aliatul perfect pentru sănătatea noastră. Ceapa are proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și expectorante care ne vor ajuta, mai ales, să combatem afecțiunile care alterează căile respiratorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel