Categories: Ştiri sănătate

Anunț de ultimă oră privind cazul de dopaj al Simonei Halep. Tribunalul a decis!

Simona Halep a primit încă o veste proastă din partea Tribunalului unde este judecat cazul de dopaj de la US Open.

Printre variantele vehiculate în cazul fostului lider mondial s-a numărat și scenariul în care cineva rău-intenționat ar fi contaminat probele date de Simona Halep după meciul cu Daria Snigur, din turul 1 de la US Open.

Medic apropiat Simonei Halep: „așa a ajuns substanța interzisă în corpul lui Halep!” . Informația a luat prin surprindere pe toată lumea!

Dan Mihai, un avocat român care activează la Sport Resolutions, tribunalul care urmează să o audieze pe Simona Halep, a explicat de ce nu stă în picioare acest scenariu.

„Probele nu sunt nominale. Simona Halep a fost pur și simplu un număr ca indiciu al probei de urina prelevată la US Open. Experții laboranți care au analizat proba de urină a Simonei habar nu a avut că ea aparține lui Halep!”, a declarat Dan Mihai, informează Adevărul.

O altă variantă care nu stă în picioare este cea ca mâncarea să fi fost contaminată accidental. „Probele lui Halep sunt vital-necesare să fie suficient convingătoare pentru panel (n.r. – completul celor trei arbitri Sport Resolutions care o vor audia pe Halep și martorii acesteia)”, a mai afirmat avocatul Dan Mihai.

Paul Ciucur, celălalt român din cadrul Sport Resolutions, a explicat că șansele ca versiunea contaminării accidentale să stea în picioare sunt minime: „Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată”, a afirmat Paul Ciucur.

Roxadustat – substanța interzisă explicată pe larg de Agenția Națională Antidoping (ANAD)

Agenția Națională Antidoping (ANAD) a publicat săptămâna trecută un comunicat în care explică în detaliu cazul Simonei Halep. Sunt oferite informații despre substanța Roxadustat și despre criteriile care vor fi luate în calcul pentru stabilirea duratei suspendării pentru jucătoarea din Constanța.

Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este Roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

“Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică.

În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se menţionează în comunicatul ANAD.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

8 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

9 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

9 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

10 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

10 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra