Sari la conținut

Medic apropiat Simonei Halep: „așa a ajuns substanța interzisă în corpul lui Halep!” . Informația a luat prin surprindere pe toată lumea!

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Medicul ORL Dana Safta, apropiată a Simonei Halep și doctor în științe medicale, a lansat o ipoteză cu privire la cum a ajuns substanța interzisă Roxadustat în corpul Simonei Halep: probele de urină au fost falsificate.

Aceste declarații ale doctorului Dana Safta au fost preluate de către jurnaliștii de la Tennis World USA, care s-au arătat pur și simplu șocați de această ipoteză.

„Fostul consultant medical al Simonei Halep, dr. Dana Safta, a apărat-o pe sportivă. Safta a subliniat că Simona a fost testată negativ la testele antidoping pe 26 august la Toronto și pe 3 august la Toronto, în timp ce a fost testată pozitiv pe 29 august, pentru o cantitate mică de substanță interzisă Roxadustat.

Dr. Safta a spus că proba pozitivă a Simonei a fost manipulată în laborator, suplimentele ei au fost contaminate. Sau, chiar mai rău, substanțe interzise au fost introduse ilegal în mâncarea ei. Trebuie spus că toate aceste ipoteze trebuie demonstrate!”, au notat jurnaliștii americani.

Ipoteza lansată de dr. Dana Safta, prezentată pe larg de jurnalista Oana Zamfir pe pagina sa personală de Facebook

„Foarte importante argumentele și probele aduse în cazul Simonei Halep de doctorul și prietena sa apropiată, dr Dana Safta, fost director al Spitalui Elias și un nume extrem de respectat în medicina românească! Cu știinta și cu logica aduse argumentele, nu doar cu suflet și respect! (Altfel, au fost personaje care să-și arate și în aceste zile caracterul mizerabil)

1. Simona a fost testată negativ pe 3 august la Toronto (turneu pe care l-a și câștigat).

2. A fost testată negativ pe 26 august la US Open. Pe 29 iese testul pozitiv. Urme infime din această substanță (n.r. – Roxadustat), nu ca și cum i-ar fi fost administrată o pastilă în aceste 3 zile.

3. Pe 11 septembrie Simona e supusă operației la nas. În pregătirea ei face analize și teste de coagulare. Ies perfect. Or, spune dr Dana Safta, intersecția substanței interzise cu medicația cronică a Simonei (Euthyrox și anticoncepționale) ar fi determinat probleme de coagulare, tromboze. În niciun caz n-ar fi ieșit probele perfecte.

4. Din clipa în care iese proba pozitivă de la US Open, Simona se trezește la ușă cu antidopingul românesc. Probele ies tot negative.

Care ar fi concluziile care se desprind din aceste premise

Bun, deci fără dubiu că Simona nu doar că nu a luat în cunoștință de cauză acest medicament, nu l-a luat deloc.

Și atunci cum a ajuns substanța în probele Simonei?

Ipotezele Danei Safta (perfect articulate și asumate ca medic, nu ca prietenă) sunt următoarele:

*Probele au fost contaminate la laboratorul unde a fost efectuat testul.

*Suplimentele de recuperare pe care le-a băut în timpul meciului au fost contaminate în fabrica în care au fost produse (și lotul poate fi verificat).

*Dana Safta nu a exclus nici ca cineva să-i fi pus ceva în mâncare Simonei, precizând însă că e greu de crezut că acel cineva ar fi putut s-o dușmănească atât de tare, încât să facă asta”, a scris ea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel