Apă caldă cu semințe de chia dimineața, pe stomagul gol. De ce să consumi și ce efecte are licoarea

Apa caldă cu semințe de chia. Semințele de chia sunt din ce în ce mai apreciate pentru energia pe care o dau organismului, cu un aport redus de calorii, dar și pentru cantitatea importantă de nutrienți pe care le conțin.

Conform Verywellhealth, semințele de chia sunt semințele plantei Salvia hispanica. Aceste semințe gri cu pete albe și negre, se află pe lista scurtă a superalimentelor, având doar 137 de calorii și un gram de carbohidrați digerabili.

Băutură cu chia

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

O băutură foarte sănătoasă și hrănitoare care poate fi consumată dimineața, pe stomacul gol. Semințele de chia sunt bogate în nutrienți, fibre, proteine și acizi grași omega-3, ceea ce le face o alegere excelentă pentru a începe ziua.

Pentru a prepara această băutură, adaugă o lingură de semințe de chia într-un pahar cu apă caldă și amestecă bine. Lasă semințele de chia să se hidrateze timp de câteva minute, până când ele formează un gel. Poți adăuga și puțin suc de lămâie sau miere pentru a îmbunătăți aroma.

Consumul acestei băuturi dimineața, pe stomacul gol, poate ajuta la accelerarea metabolismului,  te vei simți sătul și energizat pentru începutul zilei. De asemenea, semințele de chia pot ajuta la menținerea unui nivel stabil al zahărului din sânge și să îți asigure o sursă sănătoasă de nutrienți esențiali.

Beneficii semințe de chia

Semințele de chia sunt extrem de benefice pentru sănătate datorită conținutului ridicat de nutrienți, fibre și antioxidanți. Acestea pot ajuta la prevenirea bolilor cronice, la menținerea greutății corporale și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive.

De asemenea, semințele de chia sunt o sursă bună de acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului.În plus, semințele de chia conțin minerale importante precum calciu, fier, magneziu și zinc, care contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a metabolismului. De asemenea, acestea au un efect benefic asupra digestiei datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care pot ajuta la reducerea inflamației și îmbunătățirea tranzitului intestinal.

Cine nu trebuie sa consume seminte de chia

Persoanele care suferă de alergie la semințe sau la sâmburi, persoanele care sunt alergice la plante din familia Lamiaceae, precum menta și cimbru, sau persoanele care sunt supuse unor restricții alimentare specifice și au primit recomandare medicală să evite semințele de chia nu ar trebui să consume acest aliment. De asemenea, femeile gravide sau care alăptează ar trebui să consulte un medic înainte de a include semințele de chia în dieta lor.

 

Recent Posts

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

53 de minute ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

10 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

11 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

11 ore ago

Citeste si: