Apa la genunchi. Cum apare această afecțiune care provoacă durere și disconfort

Apa la genunchi este denumirea populara a hidartrozei și se caracterizează prin acumularea de fluid în exces în jurul articulației genunchiului. În mod normal, articulațiile conțin o cantitate mica de lichid sinovial, însă din cauza infecțiilor, a traumatismelor sau artritei, nivelul de lichid creste.

Cumularea de apă în genunchi, un fenomen comun care provoacă durere și disconfort la pacienți. Această problemă poate avea diverse cauze, precum traumatisme, uzură, anumite boli sau procese inflamatorii. Specialistul ortoped joacă un rol cheie în determinarea cauzei acumulării de apă la nivelul genunchiului și în determinarea modului de tratament cel mai adecvat.

Cauzele acumulării de apă în genunchi

Sursa foto: arhiva doctorul Zilei

Trauma,  unul dintre principalele motive pentru apariția unei efuzii în articulația genunchiului

Căderile, răsucirile și stresul prelungit fără o pregătire adecvată pot duce la efuziune articulară. Această problemă este mai frecventă la persoanele tinere și active care participă la sport și suferă un efort fizic intens.

Adulții, pe de altă parte, experimentează mai des acumularea de apă în genunchi din cauza osteoartritei, care este adesea asociată cu umflarea articulației.

Diagnostic pentru apă la genunchi

Pentru a determina cauza acumulării de apă în genunchi, specialistul efectuează un examen clinic. Este important să excludeți alte probleme, cum ar fi traumatisme de șold sau probleme ale țesuturilor moi.

Diagnosticul include radiografii pentru a exclude abaterile articulare și pentru a evalua alinierea axelor genunchiului. În plus, imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) poate fi utilizată dacă sunt suspectate probleme ale țesuturilor moi sau leziuni meniscale.

Primele măsuri de tratament pentru acumularea de apă la nivelul genunchiului

Repausul, neportarea și imobilizarea membrului. Răcirea și anestezia pot ajuta, de asemenea, la gestionarea simptomelor. În cazurile traumatice, tratamentul poate include, de asemenea, intervenții chirurgicale, cum ar fi chirurgia endoscopică minim invazivă. â

Acumularea de apă în genunchi este o problemă serioasă care necesită atenție și evaluare profesională. Specialistul ortoped este esențial în determinarea cauzei și în stabilirea metodei adecvate de tratament. Oricine se confruntă cu dureri și umflături la genunchi ar trebui să solicite asistență medicală pentru a preveni problemele viitoare și pentru a păstra funcționalitatea articulației.

Recent Posts

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

19 minute ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

48 de minute ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

o oră ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

2 ore ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

2 ore ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

3 ore ago

Citeste si: