Categories: Ştiri sănătate

Aplicaţie prin care aparținătorii pacienților și medicii pot urmări evoluția tratamentului celor internați

Aplicaţie prin care aparținătorii pacienților și medicii pot urmări evoluția tratamentului celor internați. Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bihor are începând de astăzi o aplicație prin care aparținătorii pacienților și medicii pot urmări evoluția tratamentului celor internați.

Aplicația reprezintă o premieră pentru un spital european și a fost concepută de patru IT-iști voluntari.

”Această aplicație, chiar dacă nu înlocuiește discuția față în față cu membrii familiilor, totuși le poate prezenta evoluția și ceea ce se întâmplă în timp real cu pacientul respectiv.

Este o axă a timpului pe care noi inserăm evenimente, nu inserăm date medicale, doar evenimente, medicul și asistentul, când se face computer tomografia, când se iau analize de laborator, când se face consultul cardiologic. Este o premieră europeană.

Sigur, s-ar putea ca și la nivel mondial, dar nu pot să spun că cunosc toate aplicațiile din sfera medicală.” spune șeful UPU Bihor, medicul Hadrian Borcea.

Aplicația Aparținător.ro leagă, practic, trei telefoane mobile: unul al asistentului de triaj, altul al medicului curant și celălalt al aparținătorului pacientului, dar face și transferul informațiilor medicale atunci când are loc schimbul de ture al echipelor medicale, spune doctorul Hadrian Borcea.

Potrivit şefului UPU SMURD Bihor, aplicaţia a fost finalizată acum în forma în care poate fi utilizată în siguranţă şi de către familiile pacienţilor, dar a fost testată şi utilizată de către personalul medical din luna iulie 2023. Aceasta oferă informaţii despre investigaţiile efectuate, tratamente sau numele medicului curant şi chiar evoluţia durerii.

”Unul dintre momentele de care ne temem foarte mult este transferul pacientului între tura de zi, tura de noapte sau tura de noapte – tura de zi, când există riscul să se mai piardă anumite informații. Și această aplicație ne permite inclusiv monitorizarea acestor informații, care altfel poate că s-ar pierde.” mai spune șeful UPU Bihor, medicul Hadrian Borcea.

Informațiile din aplicație vor fi șterse după opt ore, interval după care vor rămâne în sistemul informatic al spitalului orădean doar datele statistice anonimizate, care permit efectuarea ulterioară a analizelor privind managementul pacienților.

Recent Posts

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

4 minute ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

34 de minute ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

o oră ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

2 ore ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

2 ore ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

3 ore ago

Citeste si: