Sari la conținut

Aplicația Apel 112, actualizată. Acestea sunt cele două setări care îți pot salva viața într-o situație critică. Toți românii trebuie să știe

apel de urgenta 112
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Apeluri false la 112

Aplicația Apel 112 este revoluționară pentru situațiile critice. Această aplicație se bazează pe două setări importante pe care le va utiliza pentru a te salva în cazul unui incident important.

112 este numărul de urgență folosit la nivel național pentru a semnala o situație care amenință viața cuiva. Recent, Serviciul de Telecomunicații Speciale au dezvoltat o aplicație care poate fi folosită în astfel de situații.

Aceasta a fost actualizată cu 5 limbi. Astfel, străinii care se află pe teritoriul României pot utiliza aplicația cu ușurință.

De asemenea, autoritățile dezvăluie care sunt setările necesare pentru ca aplicația să ajute în mod real oamenii, localizând poziția geografică a persoanelor care folosesc aplicația.

Cele două setări care îți pot salva viața

Aplicaţia pentru telefoanele mobile Apel 112, realizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, a fost actualizată recent. Ea este acum disponibilă în alte 5 limbi străine. Prin intermediul acestei aplicații cel care sună la numărul unic de urgență poate fi localizat de operatorii Serviciului de Urgență 112, comunică RRA.

Pentru a putea fi utilizată aplicația Apel 112 are nevoie de conexiune la internet și de acces la serviciul de localizare al telefonului mobil.

Acestea sunt necesare pentru a transmite către sistemul informatic al Serviciului de Urgență 112 a informației de localizare, care conține coordonatele geografice ale telefonului de pe care s-a efectuat apelul.

Aplicația, actualizată cu 5 limbi

Recent au fost introduse noi traduceri, iar aplicația poate fi folosită atât în limba română, cât și în engleză, franceză, germană, maghiară și ucraineană.

Actualizările vin în sprijinul persoanelor care nu sunt vorbitoare de limba română și se află într-o situație de urgență, oferindu-le astfel un meniu intuitiv și ușor de folosit într-o limbă pe care ei o cunosc.

Odată cu setarea altei limbi decât cea predefinită la instalare, adică limba în care este setat telefonul, meniul și informațiile de localizare sunt afișate conform noii opțiuni alese. Până în prezent, Aplicaţia Apel 112, care poate salva viața într-o situație critică, a fost descărcată de peste 600.000 de ori”, a explicat Locotenent-colonel Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale

Aplicația poate fi descărcată gratuit pe orice telefon inteligent, din magazinele de aplicații Google Play și App Store.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel