Te dor articulațiile din cauza frigului și a umezelii? Iată ce este recomandat să faci!

Articulațiile au mult de suferit zilele acestea. Toamna nu este, neapărat, cel mai prietenos anotimp pentru ele. De câte ori nu ai auzit replica „mă dor mâinile de la frig” sau „mă dor genunchii, cred că de la schimbările de vreme”.

Ei bine, da. Acestea sunt efectele negative pe care începutul sezonului rece le are asupra articulațiilor. Sigur, acestea pot fi completate și de umflarea sau înroșirea articulației sau de pierderea temporară a mobilității. Aceste neplăceri pot fi determinate la orice vârstă de artrită (inflamarea articulațiilor), care poate apărea ca urmare a unor boli autoimune, a unor infecții, dar și prin depunerea în articulație a acidului uric (guta).

Artriza și artroza sunt cele două afecțiuni care îți provoacă cele mai mari neplăceri la nivelul articulațiilor. Pe de o parte artrita este accentuată de repaus, durerile sunt puternice în special noaptea și se atenuează atunci când pacientul se pune în mișcare. Articulația afectată de artriță se umflă, înțepenește, se înroșește. Un episod acut de artrită poate conduce la leziuni ale cartilagiilor, determinând o deteriorare permanentă a articulației de tip artrozic.

Artroza este o maladie degenerativă: cartilajele articulare se macină, se deteriorează în timp; artroza poate apărea precoce, din cauza unui episod acut de artrită, a unor accidente, suprasolicitari determinate de exercițiu fizic sau de obezitate. Durerea tipică din artroza apare de obicei în timpul zilei, este accentuată de efort și calmată de repaus. De obicei, pacientul se trezește „înțepenit”. Artroza apare la nivelul articulațiilor coloanei vertebrale (spondiloza), coxofemurale (ale șoldului), genunchilor și la micile articulații ale membrelor (degetele de la mâini, zona metatarsiană a piciorului – monturi).

Te dor articulațiile din cauza frigului și a umezelii? Iată ce este recomandat să faci!

„Tratamentul care se recomandă pacienților diagnosticați cu artroză și artrită se bazează de obicei pe medicamente antiinflamatoare, suplimente alimentare de susținere cu glucozamin și condroitin, dar și fizioterapie. Pe de altă parte, utilizate pe scară largă, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și steroidiene (corticoide) au efecte secundare defavorabile, mai ales administrate în cure prelungite. De aceea, au început să fie tot mai intens folosite extracte naturale (de exemplu, Boswellia) cu efect antiinflamator similar cu cel al AINS, însă fără a prezenta efectele nedorite ale acestora”, explică dr. Tarek Nazer, chirurg Ortopedie și Traumatologie.

Pe lângă tratament, prevenția este iarăși un subiect extrem de important atunci când vine vorba despre durerile apărute la nivelul articulațiilor. „Pentru evitarea sau întârzierea apariției afecțiunilor degenerative, recomand ca orice persoană trecută de 30 de ani să-și construiască o rutină care să vizeze menținerea mobilității prin exersarea articulațiilor și mușchilor, menținerea unei greutăți normale și consumul de suplimente alimentare specifice (cu sulfat de glucozamina și condroitina).

Dacă mușchii sunt suficient de puternici încât să susțină articulațiile, durerea nu mai apare. Se recomandă deci exercițiile de flexibilitate, mobilitate, stretchingul blând, dar și evitarea posturilor corporale care suprasolicită articulațiile”, conchide specialistul.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

9 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

9 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

10 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

10 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

11 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

11 ore ago

Citeste si: