Categories: Ştiri sănătate

Aspirina în doze mici ar proteja de COVID-19. Specialist: „Aspirina este ieftină, ușor disponibilă și milioane de oameni o folosesc deja”

Aspirina în doze mici ar proteja de COVID-19. Specialist: „Aspirina este ieftină, ușor disponibilă și milioane de oameni o folosesc deja”

În urma unui studiu, oamenii de știință americani de la Universitatea George Washington au făcut o descoperire uimitoare. Conform studiului, o doză mică de aspirină ar fi suficientă pentru a reduce rata de mortalitate printre pacienții cu forme severe de COVID-19.

Studiu revoluționar. Aspirina în doze mici, ar proteja de COVID-19

În același timp, o doză mică de aspirină administrată din timp ține bolnavii departe de secțiile de terapie intensivă. Dar și de ventilatoare.

Studiul a fost realizat pe 400 de pacienți din spitale din Statele Unite, din martie până în iulie 2020. Luând în considerare diverși factori demografici și comorbidități, consumul de aspirină a fost asociat cu

  • o scădere a riscului de ventilație artificială (a scăzut cu 44%)
  • spitalizare în terapie intensivă (s-a redus cu 43%)
  • mortalitate în spital (a scăzut cu 47%) .

Specialist: „Aspirina este ieftină, ușor disponibilă și milioane de oameni o folosesc deja”

Cercetătorul Jonathan Chow a postat pe site-ul Universității despre legătura „clarîă” între o doză mică de aspirină și severității în cazurile severe de COVID-19.

„Când am aflat despre legătura dintre cheagurile de sânge și COVID-19, ne-am dat seama că aspirina, utilizată pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord, poate fi importantă pentru pacienții cu COVID-19. Studiul nostru demonstrează că există o legătură clară între o doza mică de aspirină și reducerea severitatea COVID-19. Precum și a deceselor „, a declarat cercetătorul Jonathan Chow.

Potrivit CNN, Dr. Jonathan Chow speră că studiul îi va încuraja pe alții să studieze efectele aspirinei asupra reducerii leziunilor pulmonare la pacienții cu COVID-19.

„Aspirina este ieftină, ușor disponibilă și milioane de oameni o folosesc deja pentru a-și trata starea de sănătate. Găsirea acestei legături este un câștig uriaș pentru cei care doresc să reducă riscul unora dintre cele mai dăunătoare efecte ale COVID-19″, a mai spus acesta.

Alte studii au ajuns la concluzii similare. Un studiu, publicat în revista PLOS One, a analizat mai mult de 30.000 de veterani americani cu Covid-19 și a constatat că cei care luau deja aspirină aveau jumătate din riscul de a muri, comparativ cu cei care nu au prescris pastilele zilnice.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

3 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

4 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

4 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

5 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

5 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra