marți, septembrie 21, 2021

Aspirina în doze mici ar proteja de COVID-19. Specialist: „Aspirina este ieftină, ușor disponibilă și milioane de oameni o folosesc deja”

În urma unui studiu, oamenii de știință americani de la Universitatea

George Washington au făcut o descoperire uimitoare. Conform studiului, o doză mică de aspirină ar fi suficientă pentru a reduce rata de mortalitate printre pacienții cu forme severe de COVID-19.

Studiu revoluționar. Aspirina în doze mici, ar proteja de COVID-19

În același timp, o doză mică de aspirină administrată din timp ține bolnavii departe de secțiile de terapie intensivă. Dar și de ventilatoare.

Studiul a fost realizat pe 400 de pacienți din spitale din Statele Unite, din martie până în iulie 2020. Luând în considerare diverși factori demografici și comorbidități, consumul

de aspirină a fost asociat cu

  • o scădere a riscului de ventilație artificială (a scăzut cu 44%)
  • spitalizare în terapie intensivă (s-a redus cu 43%)
  • mortalitate în spital (a scăzut cu 47%) .

Specialist: „Aspirina este ieftină, ușor disponibilă și milioane de oameni o folosesc deja”

Cercetătorul Jonathan Chow a postat pe site-ul Universității despre legătura „clarîă” între o doză mică de aspirină și severității în cazurile severe de COVID-19.

„Când am aflat despre legătura dintre cheagurile de sânge și COVID-19, ne-am dat seama că aspirina, utilizată pentru prevenirea accidentelor

vasculare cerebrale și a atacurilor de cord, poate fi importantă pentru pacienții cu COVID-19. Studiul nostru demonstrează că există o legătură clară între o doza mică de aspirină și reducerea severitatea COVID-19. Precum și a deceselor “, a declarat cercetătorul Jonathan Chow.

Potrivit CNN, Dr. Jonathan Chow speră că studiul îi va încuraja pe alții să studieze efectele aspirinei asupra reducerii leziunilor pulmonare la pacienții cu COVID-19.

„Aspirina este ieftină, ușor disponibilă și milioane de oameni o folosesc deja pentru a-și trata starea de sănătate. Găsirea acestei legături

este un câștig uriaș pentru cei care doresc să reducă riscul unora dintre cele mai dăunătoare efecte ale COVID-19″, a mai spus acesta.

Alte studii au ajuns la concluzii similare. Un studiu, publicat în revista PLOS One, a analizat mai mult de 30.000 de veterani americani cu Covid-19 și a constatat că cei care luau deja aspirină aveau jumătate din riscul de a muri, comparativ cu cei care nu au prescris pastilele zilnice.

Ultimele stiri