Aspirina poate reduce riscul de deces la pacienții cu cancer cu 20%. Studiu

Aspirina poate reduce riscul de deces la pacienții cu cancer cu 20%. Cancerul este definit ca o boală care este cauzată de creșterea necontrolată și anormală a celulelor corpului.

Cancerul poate începe aproape oriunde în corpul uman. Există două tipuri de cancer malign și benign. Malign este cel care nu poate fi niciodată inversat și poate deveni fatal. Cu toate acestea, în cazul cancerului benign este mai puțin mortal și poate fi inversat cu medicamente și terapii.

Oamenii de știință au observat că a există o reducere semnificativă a mortalității la pacienții cu cancer care iau aspirină și că beneficiul pare să nu fie limitat la unul sau la câteva tipuri de cancer.

Unele dintre tratamentele cancerului includ chimioterapia și radioterapia. Într-un studiu recent, pacienții cu o gamă largă de cancere, care iau aspirină ca parte a tratamentului lor, ar putea ajuta la reducerea riscului de deces cu 20%.

Aspirina poate reduce riscul de deces la pacienții cu cancer cu 20%. Studiu

Potrivit cercetătorilor, studiul a constatat că, într-un total de aproape 2.50.000 de pacienți cu cancer, care au raportat că au luat aspirină, aceasta a fost asociată cu o reducere cu aproape 20% a deceselor cauzate de cancer.

Analiza a arătat că multitudinea de dovezi disponibile privind eficacitatea și siguranța sa „justifică utilizarea sa” ca tratament suplimentar într-o gamă largă de tipuri de cancer” și pacienții ar trebui informați despre acest lucru.

„În ultimii ani, echipa mea de cercetare și cu mine am fost imapctați de acțiunile aspirinei asupra mecanismelor biologice relevante pentru cancer – și acestea par să fie aceleași în multe tipuri de cancer diferite”, a spus autorul principal Peter Elwood, profesor la universitate.

„În general, am descoperit că în orice caz. după un diagnostic de cancer, cu aproape 20% mai mulți dintre pacienții care au luat aspirină erau în viață, comparativ cu pacienții care nu luau aspirină.”

Echipa a luat în considerare, de asemenea, riscurile aspirinei – un număr mic de pacienți au suferit o sângerare, dar nu a existat nicio dovadă a deceselor în exces atribuite sângerării la pacienții tratați cu aspirină, se arată în studiu.

„Cercetarea noastră sugerează că nu numai că aspirina ajută la reducerea riscului de deces, dar s-a demonstrat că reduce răspândirea cancerului în organism, așa-numita răspândire metastatică”, a adăugat Elwood.

Cercetătorii susțin că există acum un corp considerabil de dovezi care sugerează o reducere semnificativă a mortalității la pacienții cu cancer care iau aspirină – și că beneficiul pare să nu fie limitat la unul sau la câteva tipuri de cancer.

„Aspirina, prin urmare, pare să merite o atenție serioasă ca tratament adjuvant al cancerului, iar pacienții cu cancer și purtătorii lor ar trebui informați cu privire la dovezile disponibile”, a adăugat Elwood. „Cu toate acestea, trebuie să subliniem că aspirina nu este o alternativă posibilă la niciun alt tratament”, a concluzionat acesta.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

26 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică