Categories: Stil de viaţă

Astăzi este OBLIGATORIU să bei un pahar de vin! Iată motivul surprinzător de ce ar trebui să faci asta!

De obicei, nu avem nevoie de un motiv „oficial” pentru a sărbători la o sticlă de vin, dar astăzi avem unul – este Ziua Națională a Vinului, sărbătorită anual pe 25 mai.

Numărul tot mai mare de crame, împreună cu proliferarea rețelelor sociale a opțiunilor a determinat modalități mai creative de a sărbători  vinul de către oameni de toate vârstele.

Fie că găzduiești o degustare de vinuri la tine pentru a încerca cele mai noi rose-uri sau te întâlnești cu prietenii pentru o seară cu mâncare și vin combinate cât mai gustos, sărbătoarea începe imediat ce dopul este scos. Noroc!

Vinul a fost savurat de oameni de mii de ani. Consumul acestei băuturi nu se datorează doar faptului că are un gust minunat, ci și datorită valorii sale nutritive și efectelor psihotrope.

Vinul a avut, de asemenea, un impact semnificativ asupra economiei și modelării societăților. Dintre toate băuturile alcoolice, comerțul cu vin este cel care a permis explorarea diferitelor culturi și a deschis calea pentru răspândirea ideilor filozofice și religioase. Vinul este citat frecvent în „Biblie”, de pe vremea lui Noe până la Isus, indicând rolul său integral. Vinificația a fost văzută și ca un semn al unei economii providente, deoarece numai societățile provident puteau găzdui o industrie vinicolă bine stabilită. De fapt, se dezbate adesea că bazele societății occidentale au fost construite pe vin.

Vinul savurat pe vremuri este o rudă îndepărtată cu vinul savurat astăzi. Strugurii roșii, roz, verzi, albi și albaștri erau folosiți de egipteni pentru a pregăti băutura. Curmalele, smochinele și rodiile au fost adesea adăugate la amestec. Deci gustul a fost complet diferit de ceea ce știm noi. Utilizarea diferitelor fructe pentru a face vin este similară cu modul în care este preparat folosind struguri, cu excepția faptului că se adaugă și zahăr pentru a ajuta procesul de fermentație.

Originea exactă a Zilei Naționale a Vinului este necunoscută, dar cele mai vechi referințe datează din 2009. Este o zi pentru pasionații de vin să se unească și să sărbătorească sucul lor preferat de fructe fermentate.

 

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

32 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică