vineri, februarie 3, 2023

De obicei, nu avem nevoie de un motiv „oficial” pentru a sărbători la o sticlă de vin, dar astăzi avem unul – este Ziua Națională a Vinului, sărbătorită anual pe 25 mai.

Numărul tot mai mare de crame, împreună cu proliferarea rețelelor sociale a opțiunilor a determinat modalități mai creative de a sărbători  vinul de către oameni de toate vârstele.

Fie că găzduiești o degustare de vinuri la tine pentru a încerca cele mai noi rose-uri sau te întâlnești cu prietenii pentru o seară cu mâncare și vin combinate cât mai gustos, sărbătoarea începe imediat ce dopul este scos. Noroc!

Te-ar mai interesa: Dezvăluirile Prințului Harry au băgat-o în spital ...

Vinul a fost savurat de oameni de mii de ani. Consumul acestei băuturi nu se datorează doar faptului că are un gust minunat, ci și datorită valorii sale nutritive și efectelor psihotrope.

Vinul a avut, de asemenea, un impact semnificativ asupra economiei și modelării societăților. Dintre toate băuturile alcoolice, comerțul cu vin este cel care a permis explorarea diferitelor culturi și a deschis calea pentru răspândirea ideilor filozofice și religioase. Vinul este citat frecvent în „Biblie”, de pe vremea lui Noe până la Isus, indicând rolul său integral. Vinificația a fost văzută și ca un semn al unei economii providente, deoarece numai societățile provident puteau găzdui o industrie vinicolă bine stabilită. De fapt, se dezbate adesea că bazele societății occidentale au fost construite pe vin.

Te-ar mai interesa: Semne silențioase care indică faptul că este posib...

Vinul savurat pe vremuri este o rudă îndepărtată cu vinul savurat astăzi. Strugurii roșii, roz, verzi, albi și albaștri erau folosiți de egipteni pentru a pregăti băutura. Curmalele, smochinele și rodiile au fost adesea adăugate la amestec. Deci gustul a fost complet diferit de ceea ce știm noi. Utilizarea diferitelor fructe pentru a face vin este similară cu modul în care este preparat folosind struguri, cu excepția faptului că se adaugă și zahăr pentru a ajuta procesul de fermentație.

Te-ar mai interesa: Femeia care a aflat că are cancer datorită câinelu...

Originea exactă a Zilei Naționale a Vinului este necunoscută, dar cele mai vechi referințe datează din 2009. Este o zi pentru pasionații de vin să se unească și să sărbătorească sucul lor preferat de fructe fermentate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private