Atac de panică vs atac de cord: cum le deosebești. Simptome comune și diferențe majore

Atac de panică vs atac de cord: cum să identifici diferența majoră în simptome. Atât atacurile de panică, cât și atacurile de cord apar brusc și chiar declanșează simptome similare, iar acest lucru poate deruta uneori pacientul.

Astfel, identificarea afecțiunii cu care se confruntă devine mai dificilă.

Este de ajutor să poți avea avea un sentiment de claritate asupra a ceea ce simți, deși intervenția în timp util este necesară în ambele cazuri. Mai mult, atacul de cord descrie o urgență gravă care necesită ajutor medical urgent.

Atac de panică vs atac de cord: cum să identifici diferența majoră în simptome

Aceasta înseamnă că a fi capabil să identifici evenimentul cu promptitudine și să obții ajutor este de cea mai mare importanță. Iată cum să faci diferența între cele două afecțiuni: 

Simptome comune: Durerea în piept, dificultăți de respirație, transpirația și un sentiment de groază pot însoți ambele episoade.

Diferente majore: Dr. Amir Khan din NHS UK a împărtășit „diferența majoră” care ar putea ajuta să deosebești un atac de cord de un atac de panică.

„Diferența majoră, într-adevăr, este că un atac de panică poate apărea în orice moment, chiar și atunci când te odihnești sau chiar dormi, și te poate trezi. În timp ce, în general, atacul de cord apare atunci când faci efort și durerea nu rămâne doar în piept”, a spus dr. Khan, potrivit Express UK.

„Pentru o mulțime de oameni, durerea unui atac de cord poate merge în jos pe braț, în sus în maxilar sau gât. zonă. În cazul atacurilor de panică, durerea scade în cele din urmă, în timp ce, în cazul atacurilor de cord, nu se întâmplă asta”, a adăugat el.

Dr. Amir a adăugat că, dacă nu poți determina dacă ai un atac de cord sau un atac de panică, cel mai bine este să soliciți ajutor medical. În orice caz, consultarea medicului este importantă, în loc să treci cu vederea simptomele.

Cum să gestionezi atacurile de panică

Potrivit medicului, în cazul unui atac de panică, exercițiile de respirație și încercarea de a vă reorienta gândurile față de ceea ce vă provoacă stresul poate ajuta. Împărtășind o practică pentru a vă distrage mintea, dr. Amir a spus:

„Notează trei lucruri pentru care ești pozitiv sau recunoscător și concentrează-te asupra acestor trei lucruri. Și mută centrul atenției dinspre gândurile negative, punând focusul asupra lucrurilor mai pozitive.”

Ce să faci dacă faci un atac de cord

În cazul unui atac de cord, este important să chemi imediat o ambulanță. Potrivit Clinicii Mayo, este indicat să mesteci și să înghiți o aspirină în timp ce aștepti ajutor de urgență.

„Aspirina vă ajută să vă împiedice coagularea sângelui. Atunci când este luată în timpul unui atac de cord, ar putea reduce leziunile cardiace. Nu luați aspirină dacă sunteți alergic la aceasta sau dacă medicul dumneavoastră a spus să nu luați niciodată aspirină.”

Recent Posts

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

56 de minute ago

Cum să scazi tensiunea arterială INSTANT, fără medicamente

Dacă vă confruntați cu orice complicații ale hipertensiunii arteriale, cum ar fi un accident vascular…

o oră ago

Detoxifiere pulmonară: 5 vitamine și minerale pentru a stimula sănătatea respiratorie

Ați auzit de detoxifiere? Una dintre cele mai în vogă soluții holistice, aceasta a câștigat…

2 ore ago

Ce trebuie să ai mereu în portofel pentru a atrage bani. Nu ar trebui să îți lipsească niciodată!

Deși banii nu sunt o garanție a fericirii, ei sunt esențiali. Fiecare și-ar dori să…

2 ore ago

7 schimbări de prevenire a cancerului pe care trebuie să le faci în dieta ta chiar acum

Da, da, știm la ce vă gândiți: totul provoacă cancer în zilele noastre. Din păcate,…

3 ore ago

Citeste si: