Categories: Ştiri sănătate

Atenție! Acestea sunt afecțiunile care cresc riscul de a dezvolta forme severe și complicații în timpul infecției. Te expui riscului?

Infecția poate afecta fiecare persoană diferit, în funcție de propriul organism și propriul mecanism de protecție. Cu toate acestea, există anumite afecțiuni care cresc riscul de a dezvolta complicații în mod semnificativ.

Anumite comorbidități pot face ca infecția COVID să fie mult mai periculoasă. În aceste circumstanțe. vaccinurile anti-COVID și măsurile de protecție și igienă (precum masca, distanțarea și dezinfectarea) sunt esențiale.

Toate aceste măsuri pot contribui la protejarea organismului de virus, lucru foarte important, mai ales în cazul persoanelor care suferă de aceste boli și manifestări.

Afecțiunile care cresc riscul de a dezvolta complicații COVID

Un studiu din 2020 a arătat că o persoană cu afecţiuni preexistente, care se îmbolnăveşte de COVID-19 prezintă o „progresie mai rapidă şi mai severă”. Cercetătorii au observat şi că existenţa comorbidităţilor este un factor de risc de infectare cu noul coronavirus, notează clicksanatate.ro.

Iată care sunt patologiile care cresc aceste riscuri!

Autorităţi sanitare precum Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA şi Înalta Autoritate de Sănătate din Franţa (HAS) au inclus pe lista comorbidităţilor următoarele:

– Obezitatea (indicele de masă corporală mai mare de 30)

– Bolile pulmonare cronice: Bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC), insuficienţa respiratorie, astmul (moderat sau sever), bronşiectazia, fibroză chistică, embolism pulmonar, hipertensiune pulmonară)

– Afecţiunile cardiovasculare (insuficienţa cardiacă, cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială complicată, antecedente de accident vascular cerebral)

– Diabetul zaharat de tip 1 şi 2

– Insuficienţa renală cronică, pacienţi cu dializă

Cancer şi boli hematologice maligne

– Transplantul de organe

– Sindromul Down

– Bolile hepatice cronice, în special ciroza

– Tulburările psihiatrice precum schizofrenia

– Demenţa

– Persoane imunodeprimate.

Vaccinarea este o metodă sigură și eficientă de a obține protecția necesară anti-COVID. Deși vaccinarea este recomandată majorității, serul poate aduce beneficii imense în special persoanelor care suferă de patologiile menționate.

Vaccinul ar putea reduce în mod semnificativ riscurile chiar și după o posibilă infectare. În caz contrar, în lipsa vaccinului, aceste persoane ar putea dezvolta forme severe și complicații în timpul infecției.

Recent Posts

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

7 minute ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

36 de minute ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

o oră ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

2 ore ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

3 ore ago

Citeste si: