Atenție! Evitați să mâncați prea multă scorțișoară dacă luați ACESTE medicamente

Derivat din scoarța de copac de scorțișoară, acest condiment aromat ia două forme comune: scorțișoară de Ceylon și scorțișoară cassia.

În timp ce scorțișoara de Ceylon – sau „adevărată” scorțișoară – este produsă în principal din Sri Lanka, scorțișoara cassia este originară din regiunile din Asia de Sud-Est și este ceea ce avem tendința de a găsi pe rafturile magazinelor.

Cercetările au sugerat o posibilă legătură între consumul de scorțișoară și ameliorarea diferitelor probleme digestive sau reduceri ale nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet. Cu toate acestea, dovezile existente nu sunt definitive.

Trebuie să fim conțtienți, însă, că așa cum există interacțiuni medicamentoase ca efecte secundare legate de utilizarea combinată a mai multor medicamente eliberate pe bază de rețetă sau a suplimentelor fără prescripție medicală, alimentele pe care le consumăm pot provoca și interacțiuni negative cu medicamentele.

Așa cum sucul de grapefruit nu se combină întotdeauna bine cu alte medicamente, același lucru se poate spune despre scorțișoară când vine vorba de medicamentele cu statine pentru tensiunea arterială, relatează Healthline.

Consumul de scorțișoară și statine poate provoca probleme hepatice

Medicamentele cu statine sunt folosite pentru a reduce nivelul colesterolului. Atunci când este luat zilnic, medicamentul acționează prin blocarea producției de colesterol a ficatului, precum și prin eliminarea organului de orice exces de colesterol. Luând aceste medicamente, pacienții cu risc devin mai puțin predispuși la accident vascular cerebral sau atac de cord.

Dar asigurați-vă că vă informați medicul despre toate medicamentele pe care le utilizați înainte de a începe o rețetă de statine. Iar aici intră și remediile naturiste sau suplimentele.

Cercetarea din 2015 publicată în American Journal of Case Reports a detaliat cazul unei femei în vârstă de 70 de ani care luase un medicament cu statine pentru tratamentul bolii coronariene timp de câteva luni înainte de a începe utilizarea suplimentelor de scorțișoară cu o săptămână înainte de a fi internată la spital pentru dureri de stomac, diaree și vărsături. S-a stabilit că pacienta a dezvoltat hepatită (inflamație hepatică) din utilizarea combinată a medicamentelor cu statine și a suplimentelor cu scorțișoară.

Cauza bolii a fost atribuită conținutului de cumarină al scorțișoarei Cassia. Când este ingerat în exces, compusul poate provoca toxicitate hepatică.

În plus, pentru pacienții care iau medicamente pentru scăderea zahărului din sânge pentru diabet, scorțișoara poate exacerba aceste efecte, ceea ce poate duce la hipoglicemie (scăderea zahărului din sânge).

Consumul de scorțișoară în cantități obișnuite pe care le-am putea amesteca ocazional într-un lot de pâine prăjită sau o ceașcă de cidru de mere, de obicei, nu este un motiv de îngrijorare. În general, este considerat sigur să consumi până la 0,05 miligrame de cumarină pe kilogram de greutate corporală în fiecare zi.

În funcție de greutatea cuiva, această limită poate fi adesea îndeplinită cu doar 1 linguriță de scorțișoară cassia. Deși scorțișoara Cassia este considerabil mai mare în cumarină decât scorțișoara Ceylon, ambele ar trebui totuși consumate cu atenție și numai din când în când.

Dacă aveți probleme de sănătate subiacente, consultați-vă cu medicul dumneavoastră cu privire la aportul de scorțișoară.

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

4 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

5 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

5 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

6 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

6 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar