Categories: Ştiri sănătate

Atenție la fast-food! ANPC descoperă nereguli majore

Din cuprinsul articolului

Atenție la fast-food! ANPC descoperă nereguli majore ce pun în pericol sănătatea celor ce consumă mâncare din aceste locuri. Iată ce au descoperit inspectorii:

 

Protecția Consumatorilor trage un semnal de alarmă după controale efectuate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

În urma unei acțiuni de control efectuată de comisarii ANPC la un restaurant de tip fast food din Sectorul 2 al Capitalei a scos la lumină o serie de nereguli majore.

În condițiile în care tot mai mulți oameni ajung să fie clienții acestor localuri, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat că va controla periodic toate aceste unități din oraș pentru a se asigura că serviciile oferite sunt conforme.

Ce au descoperit inspectorii ANPC

În cadrul viitoarelor acțiuni, se va observa modul în care își desfășoară activitatea covrigăriile, patiseriile, shaormeriile de pe raza Capitalei, comisarii dorind să se asigure că toți clienții – de la muncitori, taximetriști, până la elevi și studenți – beneficiază de condiții normale de servire.

„Chiar ultimul control, pe această temă, de la shaormeria din Sectorul 2, m-a făcut să-mi dau seama că lucrurile nu sunt mereu în regulă în astfel de spaţii dedicate alimentaţiei publice.

Şi astăzi sunt oameni mulţi care, în drum spre serviciu, cumpără repede ceva pentru a mânca pe drum sau în pauza de masă.

Şi pentru că aceste locaţii sunt numeroase, mici, dar cu o mulţime de clienţi, trebuie să avem grijă ca serviciile oferite consumatorilor să fie la nivelul celor puse la dispoziţie de un restaurant.

De aceea, îi invit pe toţi cei care constată probleme să îmi transmită, pe contul meu de Facebook sau la numărul meu de telefon 0727.333.363, special dedicat consumatorilor, imagini sau informaţii despre locaţia unde văd că lucrurile nu sunt în regulă şi imediat vom verifica locaţia cu pricina.

Până atunci, în fiecare zi, voi fi pe teren, împreună cu colegii mei, pentru a vedea personal cum se desfăşoară aceste activităţi”, a declarat Mihai Culeafă, vicepreședintele ANPC, citat de impact.ro.

Așadar, aveți grijă de unde vă cumpărați covrigii, șaormele, burgerii și tot ce consumați din unitățile de alimentație publică. Nu toate produsele pot fi consumate, din păcate. Unele sunt improprii pentru consum.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

9 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

10 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

11 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: