Sari la conținut

Atenție la fast-food! ANPC descoperă nereguli majore

Fast-food
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro
Alimente periculoase pentru sanatate

Din cuprinsul articolului

Atenție la fast-food! ANPC descoperă nereguli majore ce pun în pericol sănătatea celor ce consumă mâncare din aceste locuri. Iată ce au descoperit inspectorii:

 

Protecția Consumatorilor trage un semnal de alarmă după controale efectuate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

În urma unei acțiuni de control efectuată de comisarii ANPC la un restaurant de tip fast food din Sectorul 2 al Capitalei a scos la lumină o serie de nereguli majore.

În condițiile în care tot mai mulți oameni ajung să fie clienții acestor localuri, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat că va controla periodic toate aceste unități din oraș pentru a se asigura că serviciile oferite sunt conforme.

Ce au descoperit inspectorii ANPC

În cadrul viitoarelor acțiuni, se va observa modul în care își desfășoară activitatea covrigăriile, patiseriile, shaormeriile de pe raza Capitalei, comisarii dorind să se asigure că toți clienții – de la muncitori, taximetriști, până la elevi și studenți – beneficiază de condiții normale de servire.

„Chiar ultimul control, pe această temă, de la shaormeria din Sectorul 2, m-a făcut să-mi dau seama că lucrurile nu sunt mereu în regulă în astfel de spaţii dedicate alimentaţiei publice.

Şi astăzi sunt oameni mulţi care, în drum spre serviciu, cumpără repede ceva pentru a mânca pe drum sau în pauza de masă.

Şi pentru că aceste locaţii sunt numeroase, mici, dar cu o mulţime de clienţi, trebuie să avem grijă ca serviciile oferite consumatorilor să fie la nivelul celor puse la dispoziţie de un restaurant.

De aceea, îi invit pe toţi cei care constată probleme să îmi transmită, pe contul meu de Facebook sau la numărul meu de telefon 0727.333.363, special dedicat consumatorilor, imagini sau informaţii despre locaţia unde văd că lucrurile nu sunt în regulă şi imediat vom verifica locaţia cu pricina.

Până atunci, în fiecare zi, voi fi pe teren, împreună cu colegii mei, pentru a vedea personal cum se desfăşoară aceste activităţi”, a declarat Mihai Culeafă, vicepreședintele ANPC, citat de impact.ro.

Așadar, aveți grijă de unde vă cumpărați covrigii, șaormele, burgerii și tot ce consumați din unitățile de alimentație publică. Nu toate produsele pot fi consumate, din păcate. Unele sunt improprii pentru consum.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: