Categories: Ştiri sănătate

Autoritățile sanitare sunt în alertă. O nouă super-tulpină de virus în cazul căreia vaccinul nu ar avea niciun efect

O nouă tulpină a coronavirusului, denumită B.1.1.529 și provenită din Africa de Sud, îi îngrijorează pe experții în Sănătate din Europa. Această nouă variantă este suspectată că ar putea ocoli parțial răspunsul imunitar generat de vaccinuri. 

Varianta B.1.1.529 atrage o preocupare deosebită, deoarece are peste 30 de mutații la proteina Spike, a explicat prof. Nadav Davidovitch, directorul Școlii de Sănătate Publică de la Universitatea Ben-Gurion.

El a mai spus că această variantă s-a răspândit foarte repede în Africa de Sud, chiar mai repede decât varianta Delta, și există îngrijorări că ar putea cauza o formă mai gravă a bolii.

Europa vrea să sisteze zborurile din Africa de Sud

Până acum, majoritatea cazurilor cu noua variantă au fost confirmate în Africa de Sud, Botswana și Hong Kong. Însă, recent a fost descoperită la o persoană care s-a întors în Israel din Malawi. Alte două cazuri sunt investigate, a scris vineri Jerusalem Post, citând Ministerul Sănătății.

Uniunea Europeană intenționează să sisteze toate zborurile din Africa de Sud, după anunțul privind detectarea unei noi variante îngrijorătoare a coronavirusului în această regiune. Anunțul a fost făcut pe Twitter de președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

„Comisia va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, să activeze frâna de urgență pentru a stopa călătoriile aeriene din regiunea Africii de Sud, din cauza variantei B.1.1.529”, a spus șefa Executivului UE.

Premierul israelian Naftali Bennett a anunțat joi seara că Africa de Sud și câteva țări vecine au fost adăugate pe lista țărilor din zona roșie, interzicând practic israelienilor să călătorească în și din aceste țări. Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini au fost plasate pe lista „roșie”, alături de Africa de Sud. Oricine vine din oricare dintre aceste țări și nu este cetățean sau rezident israelian nu va avea voie să intre în țară.

Marea Britanie, Japonia și Germania au început să ia măsuri

Marea Britanie a interzis temporar zborurile din Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatini începând de vineri.

De asemenea, guvernul japonez a decis să înăsprească controalele la frontieră pentru vizitatorii din Africa de Sud și din alte cinci țări africane.

Germania va declara Africa de Sud „zonă cu variante de virus”, vineri, a declarat o sursă a Ministerului Sănătăţii, citată de Reuters.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

7 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

8 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

8 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

9 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

9 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

10 ore ago

Citeste si: