Categories: Ştiri sănătate

Autoritățile se așteaptă la diminuarea numărului de infectări, în următoarea perioadă. Când vom reveni la normalitate?

În următoarea perioadă, autoritățile se așteaptă la diminuarea cazurilor de Covid-19. Cifrele sunt într-o ușoară scădere, iar valul 3 al pandemiei pare să se echilibreze, după o lungă perioadă de presiune. De asemenea, campania de vaccinare anti-COVID va fi accelerată, pentru a facilita întoarcerea la normalitate.

În următoarele 30 de zile, autoritățile așteaptă o scădere a cazurilor de infectare raportate. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, explică ce se întâmplă în această circumstanță și când ne vom putea întoarce la normalitate.

Cazurile se vor diminua în următoarele 30 de zile

„Eu cred că vom intra într-o perioadă de descreștere, mă uit în spital, la ATI. Cred că peste încă 30 de zile va fi o scădere, mai așteptăm încă o lună de zile”, a spus Alexandru Rafila la Aleph News, citat de Antena 3.

În ceea ce privește revenirea la normalitate, Rafila susține că vom putea renunța la mască în toamnă, dacă situația epidemiologică ne va permite acest lucru. De asemenea, pentru a obține o imunitate colectivă optimă, este necesar să fie imunizate 10 milioane de persoane.

„De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măștii ar trebui să devină voluntară. Trebuie să ne gândim la niște cifre. În momentul de față, noi vaccinăm 50-60.000 de persoane zilnic, mai puțin în weekend, când numărul lor este ceva mai mic. Aștept momentul în care se ating sau se depășesc 100.000 de administrări zilnic. Altfel nu cred că atingem 10 milioane de vaccinați dacă nu creștem la 100.000 pe zi”, declară Rafila, potrivit Digi24.

Campania de vaccinare va fi accelerată

Campania națională de imunizare imunizare anti-COVID va fi accelerată, astfel că de sâmbătă capacitatea fluxurilor de vaccinare va crește de la 60 de persoane pe zi la 72, pentru cei care se imunizează cu Pfizer, și 96 de persoane pe zi pentru cei care primesc doze produse de Moderna și AstraZeneca, potrivit Rador.

Între timp, autoritățile au anunțat că peste 70.000 de persoane care erau înscrise pe listele de așteptare au fost notificate și aproape 49.000 programate pentru imunizare în doar 24 de ore. Reamintim că autoritățile medicale au anunțat, astăzi, că România va continua imunizarea anti-COVID-19 cu serul de la AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă.

Şeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a atras atenția că boala se asociază cu un risc ridicat de spitalizare și mortalitate, iar beneficiile imunizării depășesc riscurile, așa cum a rerelevat și raportul Agenției Europene pentru Medicamente

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

9 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

9 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

10 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

10 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

11 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 ore ago

Citeste si: