Categories: Ştiri sănătate

Avertisment al specialiștilor britanici. „Nu beți alcool cu cel puțin două zile înainte și cel puțin două săptămâni după ce ați fost vaccinat anti-covid”

Avertisment al specialiștilor britanici. „Nu beți alcool cu cel puțin două zile înainte și cel puțin două săptămâni după ce ați fost vaccinat anti-covid”.

La ora actuală, nu există încă date despre efectul alcoolului asupra organismului atunci când persoana respectivă a fost vaccinată anti-covid. Cu toate acestea, există dovezi care sugerează că alcoolul poate reduce capacitatea organismului de a-și construi imunitatea post- vaccinală.

Dr. Fiona Sim, coordonatorul unui grup independent de consultant medicală pentru educația în ceea ce privește consumul de alcool, spune că acest lucru se întâmplă în special în cazul băutorilor “cu greutate”.

Avertisment al specialiștilor britanici. „Nu beți alcool cu cel puțin două zile înainte și cel puțin două săptămâni după ce ați fost vaccinat anti-covid”

Potrivit The Sun, experții din Marea Britanie avertizează oamenii să nu bea alcool timp de două zile înainte și două săptămâni după ce fac vaccinul împotriva COVID-19. Această perioadă de abstinență de la alcool ar fi necesară pentru ca sistemul imunitar să răspundă cât mai bine la vaccin.

„Vă sfătuim să nu beți alcool cu cel puțin două zile înainte și cel puțin două săptămâni după ce ați fost vaccinat. Pentru  a vă asigura că sistemul imunitar este cel mai bun pentru a răspunde la vaccin și a vă proteja. Dacă sunteți un băutor de cursă lungă, riscurile pentru dvs. de a vă îmbolnăvi grav dacă contractați COVID-19 sunt deosebit de mari. Așa că vă rugăm să vă păstrați programarea pentru vaccinare dacă vi se oferă”, a declarat dr. Fiona Sim.

Dr. Sim a mai explicat că în cazul consumului cronic de alcool protecția imunitară scade. În special în fața infecțiilor respiratorii, prin urmare și în fața COVID-19.

„Și dacă faceți COVID -19, vă rugăm să nu beți alcool până nu vă reveniți complet. Pentru a vă proteja sistemul imunitar, pentru a-i permite să lupte împotriva virusului, precum și pentru a minimiza riscul de boli hepatice grave pe termen lung ”, a mai spus dr. Fiona Sim.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: