sâmbătă, aprilie 1, 2023

Avertisment al specialiștilor britanici. „Nu beți alcool cu cel puțin două zile înainte și cel puțin două săptămâni după ce ați fost vaccinat anti-covid”.

La ora actuală, nu există încă date despre efectul alcoolului asupra organismului atunci când persoana respectivă a fost vaccinată anti-covid. Cu toate acestea, există dovezi care sugerează că alcoolul poate reduce capacitatea organismului de a-și construi imunitatea post- vaccinală.

Te-ar mai interesa: Nu o să mai tușești deloc! Pisează o banană și mai...

Dr. Fiona Sim, coordonatorul unui grup independent de consultant medicală pentru educația în ceea ce privește consumul de alcool, spune că acest lucru se întâmplă în special în cazul băutorilor “cu greutate”.

Avertisment al specialiștilor britanici. „Nu beți alcool cu cel puțin două zile înainte și cel puțin două săptămâni după ce ați fost vaccinat anti-covid”

Potrivit The Sun, experții din Marea Britanie avertizează oamenii să nu bea alcool timp de două zile înainte și două săptămâni după ce fac vaccinul împotriva COVID-19. Această perioadă de abstinență de la alcool ar fi necesară pentru ca sistemul imunitar să răspundă cât mai bine la vaccin.

„Vă sfătuim să nu beți alcool cu cel puțin două zile înainte și cel puțin două săptămâni după ce ați fost vaccinat. Pentru  a vă asigura că sistemul imunitar este cel mai bun pentru a răspunde la vaccin și a vă proteja. Dacă sunteți un băutor de cursă lungă, riscurile pentru dvs. de a vă îmbolnăvi grav dacă contractați COVID-19 sunt deosebit de mari. Așa că vă rugăm să vă păstrați programarea pentru vaccinare dacă vi se oferă”, a declarat dr. Fiona Sim.

Te-ar mai interesa: Fostă Miss România, mutilată de un medic detist fa...

Dr. Sim a mai explicat că în cazul consumului cronic de alcool protecția imunitară scade. În special în fața infecțiilor respiratorii, prin urmare și în fața COVID-19.

„Și dacă faceți COVID -19, vă rugăm să nu beți alcool până nu vă reveniți complet. Pentru a vă proteja sistemul imunitar, pentru a-i permite să lupte împotriva virusului, precum și pentru a minimiza riscul de boli hepatice grave pe termen lung ”, a mai spus dr. Fiona Sim.

Te-ar mai interesa: Horoscop de weekend 1-2 aprilie 2023. Banii, magne...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private