Avertisment! Atenție la acest ULEI. Medic celebru: A devenit peste noapte duşmanul mondial

Cel mai consumat ulei de pe glob este foarte periculos, atrag atenția specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Acesta este uleiul de palmier, folosit atât în industria fast-food, cât și la prepararea dulciurilor procesate la peste 200 de grade Celsius, este un adevărat pericol.

Recent, OMS a avertizat că cinci miliarde de oameni sunt expuși unor riscuri mai mari de boli de inimă din cauza grăsimilor trans. Încă din 2018, OMS a făcut apel ca aceste grăsimi nesănătoase să fie eliminate la nivel mondial până în 2023, pe fondul dovezilor că acestea cauzează 500.000 de decese premature în fiecare an.

Avertismentele Agenției Europene pentru Siguranța Alimentară și ale Organizației Mondiale a Sănătății privind utilizarea uleiului de palmier pentru produsele de tip fast-food și pentru dulciurile procesate au stârnit panică în rândul consumatorilor.

„Este îngrijorător pentru mine, că e vorba de un produs care era considerat stabil şi avea priorităţi de a menţine activitatea cardiacă şi care aduce un aport important de vitamina E în alimentaţia noastră zilnică.

O linguriţă de ulei de palmier are cam 14% din necesarul de vitamina E zilnic şi a devenit peste noapte duşmanul mondial”, a spus dr. Tudor Ciuhodaru, potrivit Antena 3.

Uleiul de palmier pare să aibă unele beneficii pentru sănătate

Unele studii au arătat că uleiul de palmier poate contribui la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă și ajută la funcționarea creierului, potrivit lui Michalczyk.

De exemplu, un studiu publicat în 2015 în World Journal of Cardiology a concluzionat că uleiul de palmier nu crește riscul de probleme cardiovasculare.

În plus, uleiul de palmier este bogat în tocotrienoli, o formă de vitamina E care acționează ca un antioxidant. Unele cercetări sugerează că tocotrienolii pot încetini progresia demenței și pot reduce riscul de accident vascular cerebral, a adăugat Michalczyk. Un studiu publicat în 2022 în Food Research International a susținut această ipoteză.

Cu toate acestea, uleiul de palmier nu este cel mai sănătos ulei pe care îl puteți folosi pentru gătit.

„Uleiul este cam jumătate grăsimi bune [nesaturate] și jumătate grăsimi rele [saturate]. Dar se găsește în atât de multe alimente variate încât este dificil pentru cercetători să determine dacă este bun sau rău pentru tine”, a spus Rizzo.

 

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

2 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

3 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

4 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: