Categories: Ştiri sănătate

Avertisment pentru cei care consumă carne de pui! Ce conține și cum afectează sănătatea oamenilor

Din cuprinsul articolului

Avertisment pentru cei care consumă carne de pui! Pe lângă faptul că are mai puține calorii, carnea de pui aduce și puține riscuri pentru sănătate, decât carnea de vită sau cea de porc. Pe lângă beneficii, acest tip de carne vine cu o îngrijorare suplimentară în ceea ce privește dezvoltarea unor tipuri de cancer la femei și bărbați.

Indiferent de modul în care este preparată, carnea de pui aduce beneficii  pentru sănătate. Potrivit experților, nu ar trebui să lipsească din alimentație.
Carnea de pui conține mai puține grăsimi saturate decât carnea roșie (carnea de vită sau porc), mai ales dacă pielea a fost îndepărtată și de metoda în care este preparată.
De asemenea, carnea de pui este bogată în proteine, niacină, seleniu și fosfor.

Este sănătoasă carnea de pui?

Consumul de carne de pasăre crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățește starea de spirit și ajută chiar la un somn mai bun, potrivit Vegnews.

Carnea de pui este destul de sănătoasă pentru a-și justifica statutul de proteină populară? Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică, atât carnea roșie, cât și carnea albă au crescut colesterolul LDL (cunoscut sub numele de „rău”) aproximativ în aceeași măsură, iar opțiunile de proteine ​​​​pe bază de plante nu au făcut-o.

Carnea de pui este responsabilă pentru majoritatea focarelor de boli

O îngrijorare suplimentară o reprezintă agenții cancerigeni asociați cu puiul, în special agentul PhIP, legat de cancerul de sân, prostată și alte tipuri de cancer, și care au fost detectați în toate probele.

Potrivit oamenilor de știință, carnea de pui este responsabilă pentru majoritatea focarelor de boli de origine alimentară, iar infecțiile cu campylobacter și salmonella (cauzate de bacteriile din pui) sunt în creștere.

Mai mult, tulpina E. coli întâlnită frecvent în carnea de pui este asociată cu o gamă largă de infecții ale tractului urinar. Mai mult: puii sunt hrăniți de obicei cu antibiotice, iar asta contribuie la rezistența tot mai mare a oamenilor la antibiotice, implicit la ineficiența lor în fața unor infecții.

Puiul vegan este o opțiune?

Puiul vegan este bogat în proteine, dar fără colesterol și fără antibiotice, fără E. coli și alte amenințări pentru sănătate.

În plus, conține fibre, care lipsesc din alimentele de origine animală, cu antioxidanți care combat bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

14 minute ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

45 de minute ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

o oră ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

2 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

2 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

3 ore ago

Citeste si: