marți, martie 21, 2023

Avertisment pentru cei care consumă carne de pui! Pe lângă faptul că are mai puține calorii, carnea de pui aduce și puține riscuri pentru sănătate, decât carnea de vită sau cea de porc. Pe lângă beneficii, acest tip de carne vine cu o îngrijorare suplimentară în ceea ce privește dezvoltarea unor tipuri de cancer la femei și bărbați.

Indiferent de modul în care este preparată, carnea de pui aduce beneficii  pentru sănătate. Potrivit experților, nu ar trebui să lipsească din alimentație.
Carnea de pui conține mai puține grăsimi saturate decât carnea roșie (carnea de vită sau porc), mai ales dacă pielea a fost îndepărtată și de metoda în care este preparată.
De asemenea, carnea de pui este bogată în proteine, niacină, seleniu și fosfor.

Te-ar mai interesa: Matilda Pascal Cojocăriţa slăbește cu o strategie ...

Este sănătoasă carnea de pui?

Consumul de carne de pasăre crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățește starea de spirit și ajută chiar la un somn mai bun, potrivit Vegnews.

Carnea de pui este destul de sănătoasă pentru a-și justifica statutul de proteină populară? Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică, atât carnea roșie, cât și carnea albă au crescut colesterolul LDL (cunoscut sub numele de „rău”) aproximativ în aceeași măsură, iar opțiunile de proteine ​​​​pe bază de plante nu au făcut-o.

Carnea de pui este responsabilă pentru majoritatea focarelor de boli

Te-ar mai interesa: Patru ierburi și condimente „vindecătoare de...

O îngrijorare suplimentară o reprezintă agenții cancerigeni asociați cu puiul, în special agentul PhIP, legat de cancerul de sân, prostată și alte tipuri de cancer, și care au fost detectați în toate probele.

Potrivit oamenilor de știință, carnea de pui este responsabilă pentru majoritatea focarelor de boli de origine alimentară, iar infecțiile cu campylobacter și salmonella (cauzate de bacteriile din pui) sunt în creștere.

Te-ar mai interesa: Primele semne ale unui ficat cu probleme. Uite car...

Mai mult, tulpina E. coli întâlnită frecvent în carnea de pui este asociată cu o gamă largă de infecții ale tractului urinar. Mai mult: puii sunt hrăniți de obicei cu antibiotice, iar asta contribuie la rezistența tot mai mare a oamenilor la antibiotice, implicit la ineficiența lor în fața unor infecții.

Puiul vegan este o opțiune?

Puiul vegan este bogat în proteine, dar fără colesterol și fără antibiotice, fără E. coli și alte amenințări pentru sănătate.

Te-ar mai interesa: Ghidul de supraviețuire pentru a evita dezastrul c...

În plus, conține fibre, care lipsesc din alimentele de origine animală, cu antioxidanți care combat bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private