Persoanele de vârstă mijlocie care consumă multă carne și brânză se expun acelorași riscuri ca fumătorii, potrivit oamenilor de știință.
Un studiu la care au luat parte mii de femei și bărbați de 50 de ani sau mai mult, a scos la iveală că cei care consumă multe proteine animale sunt de două ori mai predispuși să moară prematur.
Aceștia sunt, de asemenea, de patru ori mai predispuși să fie uciși de cancer-riscul e comparabil cu al celor care fumează.
Cercetătorii susțin că proteinele de origine animală din carne, brânză sau ouă hrănesc celulele canceroase și accelerează procesul de îmbătrânire al celulelor.
Experții recomandă persoanelor de peste 50 de ani să consume mai rar aceste produse și să aleagă în schimb proteinele din pește, fasole sau mazăre.
Vestea bună e că restricțiile nu țin la nesfârșit. Cercetarea a mai arătat că proteinele animale sunt benefice celor trecuți de 65 de ani.
Cum arată femeia din spatele vocii de la "Ora exactă". Află cât au durat înregistrările:…
Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…
Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…
Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…
Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…
Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…